Британският паунд със седемгодишен минимум спрямо долара

СВЕТЪТ ДНЕС

Британският паунд със седемгодишен минимум спрямо долара

16188
на 23.02.2016
Британският паунд със седемгодишен минимум спрямо долара
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Азиатските индекси отстъпиха от седемседмичния си връх вчера, след като петролът не съумя да запази ръста си, а еврото и паундът бяха сериозно засегнати от несигурността относно оставането на Великобритания в рамките на ЕС. Индексът MSCI Asia-Pacific загуби 0.2%, след като стартира деня на позитивна територия.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Японският Nikkei се повиши минимално с 0.1%. Петролът поскъпна с близо 7% вчера, но върна част от спечеленото днес. Брентът с доставка през април се търгува при нива от 34.20 долара за барел с доставка през април. Моментно вчера петролът се повиши до психологическата граница от 35 долара за барел. Покриването на къси позиции в петрола от страна на инвеститорите стартира в края на миналата седмица, когато бе достигнато споразумение между някои членки на ОПЕК и Русия за замразяване на нивото на производството при януарските му стойности.

свързани новини

„Петролният пазар проявява признаци на стабилност напоследък“, според Масахиро Ичикава, главен стратег в Sumitomo Mitsui Asset Management. Но докато пазарните участници приветстват инициативите за ограничаване на ръста на производството, все още остава „спорно“ дали тези мерки ще имат достатъчен и траен ефект, смята още Ичикава. Ръстът в цената на петрола вчера инициира повишение на широкия щатски индекс S&P 500 от 1.45% до ниво от 1 947.20 пункта.

Индексът бе поведен от ръста с 2.2% при енергийните компании. Индикаторът, следящ волатилността на щатския пазар, се понижи под 20%, до най-ниското си ниво от началото на януари. Желязната руда с незабавна доставка в Китай поскъпна със седем процента вчера, до най-високото си ниво от октомври на миналата година. Медта също се повиши с 1.6%, до 4 694 долара за тон, или близо до едномесечен връх. Доброто представяне на суровините съдейства за повишение при така наречените „суровинни валути“.

Австралийският долар се повиши до седеммесечен връх при ниво от 0.7248 щатски долара. Британският паунд запази волатилността си ден, след като загуби близо 2% от стойността си, което е най-голямата му загуба от шест години насам. Опасенията, че страната може да напусне ЕС бяха основната причина за рекордната обезценка на британската валута. Паундът се понижи до седемгодишен минимум спрямо долара – при ниво от 1.4057 долара за паунд вчера, след като лондонският кмет Борис Джонсън даде подкрепата си за излизане на страната от ЕС.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК