БУНТ! Гриша Ганчев ли продаде мача? Фенове ФК “Етър” искат линч за близкия до ловешкия олигарх треньор Живко Желев

Епицентър

БУНТ! Гриша Ганчев ли продаде мача? Фенове ФК “Етър” искат линч за близкия до ловешкия олигарх треньор Живко Желев

105790
преди 4 часа
БУНТ! Гриша Ганчев ли продаде мача? Фенове ФК “Етър” искат линч за близкия до ловешкия олигарх треньор Живко Желев
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

През юли 2022 г. Ганчев и синът му бяха извикани на разпит в ГДНП да дават обяснения по повод сигнал за "черно тото"

препоръчано

“Оставки", "Вън, това е срам", "Този мач е един от най-малките ни проблеми! Етър е в ръцете на некадърници", "Нещастници! Подигравате се с децата!".

Това са само малка част от справедливите обвинения, с които феновете на футболния “Етър” скочиха на новия си треньор Живко Желев след като "виолетовите" записаха една от най-срамните си загуби в историята - 2:5 от втория отбор на ФК ЦСКА 1948. Просто некадърност или доброволна загуба, обслужваща черното тото, се питаха привържениците на болярите. “Колко му е на Живко да е разпоредил момчетата да загубят? Без другият отбор да подозира, че го вкарват в схема?” Такива въпроси витаеха по трибуните, твърдят очевидци.

Този резултат дойде в повече на привържениците на тима след провала в дербито с Локомотив (ГО). Там обаче "болярите" поне показаха някаква игра. Снощи обаче тотално бяха надиграни от Иван Иванов и компания.

Един от най-близките на Гриша Ганчев хора - доскорошният треньор на “Литекс” Живко Желев, още в първите дни на септември тази година напусна ловешкия тим и изненадващо стана треньор на втородивизионния “Етър” Велико Търново. Още тогава в публичното пространство тръгнаха спекулации, че предстоят уговорени мачове, а “Етър” под ръководството на Желев като нищо може да влезе в мръсните схеми с черното тото, станали специалитет на ортака на Ахмед Доган.

Треньорът и олигархът години наред поддържаха меко казано доверителни отношения, а спортните хора отлично знаят какво означава това на футболен жаргон. Още повече че през юли 2022 г. Ганчев и синът му бяха извикани на разпит в ГДНП да дават обяснения по повод сигнал за "черно тото". Става въпрос за 4 последователни мача на ЦСКА-София от сезон 2019/20 година - между 14-и и 17-и кръг.

Най-големи подозрения по онова време паднаха върху мача “Локо”-“Литекс”, където железничарите изгубиха с нула на пет. В оперативните среди тогава изтече информация, че в нощта преди срещата босът на “Локомотив” Коко Динев и Гришата са се виждали в хотел в Бояна. Дали са си хортували за жени, или са уговаряли резултата, остава загадка и до днес. В годините е имало много уредени мачове на “Литекс” и отборът стана нарицателно за мръсна търговия.

Меко казано странният трансфер на Желев във Велико Търново, последван от две необясними за феновете загуби през септември, допълнително налива масло в огъня на съмненията, че Гриша Ганчев проявява апетити към тима в старопрестолния град.

Припомняме, че през пролетта микренският олигарх се отказа от “Литекс”, след като остави дупка в касата, възлизаща на близо 8,3 млн. лв. задължения. Те обаче не са към бюджета, нито към банка..., а към ръководеното от Ганчев дружество “Литекс Комерс”, сочи докладната към решението. Казано на уличен жаргон, ситуацията е “лява ръка - десен джоб” и е пример за класическо източване, гневят се спортни деятели от региона.

Дали същата съдба ще сполети “Етър”, чиито задължения в момента са едва 1,5 млн. лв. и протяга ли “меценатът” мръсни ръчички към старопрестолния отбор, тепърва ще става ясно. Ако той прехвърли интересите си в Търново обаче, нищо чудно борчовете на клуба да скочат до към 8, че и 10 млн.лв., както стана в Ловеч и в ЦСКА, прогнозират наблюдатели.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК