Вход
София
Времето в София 0 o C

БУНТ ЗА ОСТАВКИ В БСП: 50 разгневени социалисти с унищожителна критика срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев преди пленума (ДОКУМЕНТ)

БУНТ ЗА ОСТАВКИ В БСП: 50 разгневени социалисти с унищожителна критика срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев преди пленума (ДОКУМЕНТ)

на 15.11.2019
109356
46
БУНТ ЗА ОСТАВКИ В БСП: 50 разгневени социалисти с унищожителна критика срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев преди пленума (ДОКУМЕНТ)
Автор: ПИК
15.11.2019
46
109356

50 социалисти, сред които знакови лица на БСП като Михаил Миков, Димитър Дъбов, Атанос Мерджанов, Георги Пирински, Ангел Найденов, Георги Гергов, Велислава Дърева, Юрий Асланов, Георги Божинов са внесли днес следобед декларация за състоянието на БСП след местните избори, която да бъде обсъдена на предстоящия кървав пленум на Националния съвет на партията в неделя.

В декларацията е направен безмилостен анализ на авторитарното ръководство и де факто бездействието на изборния щаб на столетницата, както и катастрофално спадащите й резултати от президентските избори насам.

В документа се казва: "За съжаление, БСП загуби трети поредни избори в последните 4 години. Продължава спад в подкрепата на всеки един от тези избори. 955 000 на парламентарните избори 2017 г., 474 000 на европейските избори 2019 г., до 433 367 на местните избори 2019 г. Това е устойчива низходяща тенденция на спад в доверието към БСП, дължащ се на целенасочено подменяния характер на партията от демократична към авторитарна, от лява към популистка и консервативна; на грубото погазване на Устава и вътрешните правила, на силовото налагане на кандидати за кметове и листи за общински съветници".

Критиците на лидерката Корнелия Нинова и Кирил Добрев заявяват, че "БСП на практика повтори резултата си от местните избори през 2015 г. ГЕРБ спечели 17 области, изгуби 6 и продължава да доминира като първа политическа сила в 25 области, въпреки отчетливата ерозия".

Те обвиняват директно лидерката си за провалите: "Широко рекламираната „промяна“ според Нинова, която всъщност е подмяна на БСП и прокарване на линии на разделение и противопоставяне, не даде положителен резултат и не доведе до нарастваща подкрепа. В крайна сметка т. нар. „промяна“ на Нинова е една от причините за отсъствието на БСП от изборната карта на България в 14 области, това е половин България! Действията на ръководството превръщат БСП от масова и програмна в регионална и електорална партия".

Заради което смятат, че "налагането на т. нар. пряк избор на председател на партията е концентриран израз на авторитарния подход и опит чрез Устава да се закрепи едноличната власт на председателя на БСП, което е подмяна на политическата и идейна същност на БСП".

В документа 50-те социалисти настояват сегашното раководство на партията в лицето на Корнелия Нинова, Кирил Добрев и останалите от шайката, окупирала "Позитано" 20, както и членовете на Националния изборен щаб незабавно да освободят постовете.

Междувременно стана ясно, че един от корифеите на БСП във Варна - Апостол Димитров, който е бил зам.-председател на партията по времето на Александър Лилов, председател на градския съвет на БСП и на Общинския съвет във Варна и депутат, е подал оставка от Изпълнителното бюро и от Националния съвет на столетницата в знак на протест срещу начина, по който тя се управлява от Нинова и Добрев.

ПИК съобщи още преди за готвената кървава декларация, след като след местния вот положението на червената партия по места е трагично, а са изгубени и дългогодишни крепости на червените. От 2900 села, които традиционно се управляваха от социалисти, сега БСП имат кметове само в 200, а хората по места са обзети от такъв гняв към "Позитано" 20, че са готови да преминат към саморазправа с лидерката Нинова и клакьорите ѝ, като Георги Свиленски например, които обикалят телевизиите и твърдят, че партията им е повишила резултатите си.

Ето и пълният текст на декларацията на 50-те разгневени социалисти:

ЗА БЪДЕЩЕТО НА БСП

 

Обективният прочит на резултатите на БСП от Местни избори 2019

 Независимо, че вече 30 години в България се провеждат свободни избори и според европейските институции има постигнати демократични стандарти, все още има системни нарушения на изборното законодателство и на граждански права при провеждането на изборите в България. Те хвърлят сянка и поставят под съмнение целия изборен процес и легитимността на избора.

Местни избори 2019 останаха в историята с най-ниската избирателна активност, най-много недействителни бюлетини и почти официализирани предизборни и следизборни сделки между привидни опоненти. ГЕРБ отново демонстрира своя „специалитет” - брутална търговия с гласове, фалшификации, корпоративен и купен вот, натиск върху избирателите и злоупотреба с техните страхове за утрешния ден. По отношение на политическите опоненти, без скрупули се стигна до личностна дискредитация и стремеж за общественото им унищожаване.

Въпреки тези изборни условия, изразяващите се още в неравен достъп до медии, драстично неравни финансови възможности, използването на държавен ресурс, в 58 общини кандидатите за кметове на БСП постигнаха победи. Поздравяваме всички избрани кандидати на БСП и всички партийни структури, членове и симпатизанти на партията за проявената устойчивост, твърдост при отстояването на нашите ценности и умение да побеждават в неравна политическа битка! Победата в областните центрове на нашите кандидати за пореден път показа, че за успеха са нужни партийно-политическа подготовка, ясна политическа биография, принадлежност към партията и изразена гражданска позиция.

Успя ли обаче БСП да събуди активните, младите, хората с позиции, апатичните, да даде надежда на отчаяните и кураж на сплашените? Успя ли да спечели доверието на омерзените и да мотивира недоволните? Превърнахме ли този психологически ресурс в политическа енергия и политически резултат? Убедихме ли обществото, че ние сме алтернативата за по-добро бъдеще на България? Превърнахме ли се в лице на промяната? Разширихме ли своето влияние в местната власт? Отговорът е „не”.    

Тежките условия при проведените избори обаче не са новост, а и не могат да бъдат нито обяснение, нито оправдание за това, че БСП на практика повтори резултата си от местните избори през 2015 г. ГЕРБ спечели 17 области, изгуби 6 и продължава да доминира като първа политическа сила в 25 области, въпреки отчетливата ерозия.

Очаквано ръководството на БСП даде позитивни оценки за постигнатите резултати на МИ 2019. Несъмнено основания за известен оптимизъм дават четирите победи в кметските избори в областните градове, но не можем да си затваряме очите за изчезването на БСП от местната власт в цели области на България. Внушаваната от ръководството недействителна картина за завръщане на БСП в управлението е опасно, защото създава илюзорна представа за състоянието на партията и успешното й представяне на следващи избори. Имаме частични успехи на места, и то само при кметските избори; цялостно отстъпление в местната власт; загуба на потенциал в общинските съвети; общини с един-двама съветници; пълно отсъствие в определени райони на страната. Това не е завръщане!

За съжаление, БСП загуби трети поредни избори в последните 4 години. Продължава спад в подкрепата на всеки един от тези избори. 955 000 на парламентарните избори 2017 г., 474 000 на европейските избори 2019 г., до 433 367 на местните избори 2019 г. Това е устойчива низходяща тенденция на спад в доверието към БСП, дължащ се на целенасочено подменяния характер на партията от демократична към авторитарна, от лява към популистка и консервативна; на грубото погазване на Устава и вътрешните правила, на силовото налагане на кандидати за кметове и листи за общински съветници.

В навечерието на местните избори председателите на НС на БСП и на НПЩ съобщиха чрез медиите занижени изборни цели на БСП - удвояване на броя на кметовете и увеличаване с 1/3 на броя на общинските съветници. И до днес избирателите на левицата и социалистите не разбрахме дали тези цели са постигнати и на какво основание се правят телевизионните изводи за завръщане, растящо доверие и укрепване на позициите на БСП в местната власт. Успехът в 4-те областни града е значим, но крайните резултати от изборите са онзи обективен измерител за състоянието и влиянието на БСП в обществото, който няма как да бъде игнориран, принизен, преувеличен или скрит. За да продължим напред ние се нуждаем от ИСТИНАТА за резултатите, от обективен анализ и ясни изводи и действия за излизане от сегашното състояние на партията.

Стана ясно, че в хода на кампанията много от нашите кандидати бяха оставени сами, а други не получиха политическа подкрепа в случаите на саморазправа с тях от страна на силови и други структури, близки до управляващата партия. Липсваше координация от страна на НПЩ на участието на народните представители, членовете на НС и на ИБ за подкрепа на нашите кандидати за кметове и за общински съветници. Като политическа иновация може да бъде определено цялостно поведение на НПЩ, както и решението да няма национална кампания за местните избори. Отсъстваха националните теми на левицата, както и нашите идеи и ценности. Липсваше кампания за мотивиране на нашите членове и симпатизанти. Ниската избирателна активност е в услуга на ГЕРБ заради контролирания и купения вот, но БСП не положи усилия да мотивира българските граждани да упражнят правото си на глас. Липсата на национална кампания и на национален политически сблъсък демотивираха избирателите, превърнаха изборите в локални битки и подариха победата на ГЕРБ.

Повечето от кандидатите на БСП нямаха ясен политически профил и леви послания в кампанията. В изборите най-близко до хората нашите представители не адресираха неравенствата в доходите между столицата и областните градове, между самите областни градове, между града и селото, здравеопазването, образованието и жилищната политика. Напротив, често пъти възприемаха темите на десницата за развитието на инфраструктурата, бизнес средата, данъчната и финансова политика на общините. БСП винаги е имало екпсертиза и виждане за развитието на местната власт. На тези избори това изцяло отсъстваше и то в навечерието на дебатите за Бюджет 2020, както и на следващия седемгодишен програмен период за европейско финансиране. Нашите избиратели и симпатизанти не припознаха това ръководство и представителите ни като защитници на социалните права на гражданите.

Какво постигнахме на местните избори 2019 г.:

-          През 2019 г. БСП няма нито един кмет на община в 7 области – Варна, Враца, Силистра, Сливен, Хасково, Кърджали и Стара Загора, където кметът на Гълъбово е издигнат от МК ДПС (Български социалдемократи, БДЦ), подкрепен от БСП; населението на тези 7 области (общо) е 1 626 937  души.

-          В други 7 области БСП има по един кмет на община – Бургас, Габрово, Разград, Русе, Търговище, Шумен и Смолян (кметът на Девин е издигнат от местна коалиция с ДПС); населението на тези 7 области (общо) е 1 238 873 души.

-          В тези 14 области с население общо 2 865 810 души (при население на страната под 7 млн.) БСП няма реално, осезаемо представителство и влияние.

-          Увеличението на общинските съветници 2015–2019 г. е със 76 души (1006 общински съветника), при заявена цел – 1200.

-          В абсолютни цифри БСП има едва 43 376 гласа повече от 2015 г. От тях гласовете в София и Русе са 41 380 гласа.

-          В 25 общини нямаме съветници

-          В 23 общини имаме по един съветник

-          В 57 общини имаме по двама съветника

-          От 2930 села, които избират кметове имаме под 300 избрани кмета, което е около 10% от избраните кметове на населени места. Има села, където регистрираме рекордно ниски резултати - в село Доктор Йосифово, област Монтана, например, БСП има само ЕДИН глас.

-          В 10 областни града БСП е трета политическа сила: Видин, Монтана, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Разград, Търговище, Добрич.

-          В 18 области града БСП е втора политическа сила: Перник, Кюстендил, Враца, София, Пловдив, Ловеч, Плевен, Габрово, Стара Загора, Русе, Силистра, Сливен, Шумен, Велико Търново, Ямбол, Бургас, Варна.

Какво ни казват резултатите?

-          Широко рекламираната „промяна“ според Нинова, която всъщност е подмяна на БСП и прокарване на линии на разделение и противопоставяне, не даде положителен резултат и не доведе до нарастваща подкрепа.

-          Т. нар. визии за общините не само не бяха написани в много от тях, но в тези избори изчезна и националната визия, а предизборната платформа си остана в Габрово. Кандидатите на БСП, в повечето случаи, разчитаха на собствено творчество в идейно и политическо отношение. Обликът на партията в изборната кампания не се прояви.

-          Липсваше кампания на национално ниво, водена от ясни политически и идеологически позиции.

-          В поредни избори БСП не успя да използва своята принадлежност към семейството на европейските социалисти, не разбра и не се поучи от политиката на прогресивните сили в Будапеща срещу Орбан. Не използва потенциала на социалистите Карл-Хайнц Ламберц, президент на Комитета на регионите и на Елиза Ферейра – бъдещ комисар по регионално развитие.

-          Подмладяването и обновлението на принципа на нови и непознати кандидати с неясно отношение към БСП доведе до спад на мобилизацията вътре в структурите на партията, противопоставяне по места и отлив на гласове към други кандидатури и листи.

-          Обявената изборна цел беше „повишаване на резултата на БСП“, а НЕ победа над ГЕРБ. Успехът на ГЕРБ дойде закономерно на фона на занижените изборни и политически цели на БСП. 

-          Решението на НС на БСП за коалиционната политика в тези избори беше подчинено на разбирането „всички срещу ГЕРБ“. На определени места политиката на съюз с граждански и демократични организации срещу авторитаризма, налаган от ГЕРБ се оказа правилна, но от друга страна има редица примери, в които натискът на ръководството върху местните структури и принудителните коалиции се отразиха на мотивацията на левите избиратели и на изборния резултат. Формулата всички срещу ГЕРБ при отсъствието на други политически критерии доведе до загуба на ориентир и гласове.

-          В крайна сметка т. нар. „промяна“ на Нинова е една от причините за отсъствието на БСП от изборната карта на България в 14 области, това е половин България! Действията на ръководството превръщат БСП от масова и програмна в регионална и електорална партия.

Днес се нуждаем не само от признаване на ИСТИНАТА и от обективен анализ на резултатите за истинското състояние на партията, но и от спешни практически стъпки за укрепване и заздравяване на онези структури, които националното ръководство безпардонно пренебрагна, целенасочено разцепи и дълготрайно отслаби.

64 подписа на членове на НС на БСП с искане за провеждане на заседание на Националния съвет за създадената ситуация във Варна, Сандански, Симитли и на други места, се оказаха недостатъчни, за да предизвикат тревога в ИБ и в НПЩ по повод очертаващите се катастрофални изборни резултати, съчетани с разрушителни процеси в съответните общински организации на партията.

Хасково, Казанлък, Чирпан, Долни чифлик, Монтана, Видин, са само част от общинските организации на партията, системно преследвани от ръководството. Организации, в които бяха отстранявани председатели, бяха подменяни делегати на конференции и други колективни органи (общински съвети, изпълнителни бюра), бяха отнемани пълномощни, бяха запечатвани сгради и помещения на местните организации, бяха силово налагани листи за общински съветници, бяха подменяни структури чрез недействителни списъци, а на места членският внос се внася от председателите на общински структури с цел прикриване на реалния членски състав и т.н., и т.н. Все действия в грубо нарушение на Устава на БСП. А какви са резултатите?

Варна беше най-яркият пример за противоуставни действия от страна на ръководството в навечерието на изборите. По безпрецедентен начин беше наложена кандидатура за кмет на града и беше подменена цялата листа за общински съветници, утвърдена от делегатите на Градската партийна конференция. ГЕРБ убедително спечелиха кметската надпревара, а нашият кандидат остана трети. Общинските съветници от БСП се увеличиха от 5 на 8, като общият брой съветници във Варна е 51. Протиувоставните действия на националното ръководство, които разединиха местната ни структура и доведоха до лошото ни представяне на местния вот, превръща БСП във възможно най-удобният опонент на ГЕРБ. Доказателство за това е и гласуването за избор на председател на Общинския съвет във Варна. Преди дни стана ясно, че седем от осемте новоизбрани (силово наложени от националното ръководство) общински съветници на БСП са подкрепили кандидатурата на ГЕРБ за поста председател на Общинския съвет.

В Хасково след обявеното от председателката „оздравяване“ на организацията загубихме изборите за кмет на първи тур, а в областта нямаме нито един общински кмет. БСП ще има 6-ма членове на общинския съвет, което е с 4 повече в сравнение с 2015 г., но Общинският съвет на Хасково се състои от 41 общински съветника.

В област Стара Загора ситуацията също е много тревожна. От общо 11 общини в областта днес БСП би могла да отчете някакво присъствие само Гълъбово, но трябва да подчертаем, че кандидатът е издигнат от местна коалиция ДПС (Български социалдемократи, БДЦ), подкрепен от БСП. В Казанлък кандидатът на ГЕРБ си осигури трети мандат като спечели изборите на първи тур. В девет от селата на територията на общината и гр. Шипка има избран кмет на първи тур. Нито едно от тях не е спечелен от кандидат на БСП, а в някои от населените места сме трета политическа сила. Отчита се като голям успех увеличаването на броя на общинските ни съветници в Казанлък с 4 човека, независимо, че остава неизяснена политическата лоялност на новоизбраните ни представители към БСП. В Казанлък ще имаме 9 общински съветника от общо 37. Очевидно чисто аритметичното покачване на броя обшински съветници в Казанлък, Хасково и в много други места по страната няма да доведе до осезаема промяна в съотношението на силите или до покачване на влиянието на БСП в местните общински съвети.

Председателят на Общинския съвет на Георги Дамяново Светослав Илиев, подаде оставка „във връзка с незадоволителните резултати от отминалите местни избори, огорчение от политическата система в България и несъгласие с политиката водена от ръководството на БСП“.

Колективното начало във функционирането на нашата партия се подмени с едноличен диктат, а отговорната дискусия с пълна нетърпимост към различните мнения, отстоявани от социалистите. Става все по-ясно, че налагането на т. нар. пряк избор на председател на партията е концентриран израз на авторитарния подход и опит чрез Устава да се закрепи едноличната власт на председателя на БСП, което е подмяна на политическата и идейна същност на БСП.

Може ли по този път БСП да спечели следващите парламентарни избори?

Неуспешната кампания от изборите за европейски парламент, както и току що преминалата за местни органи на самоуправление, показват, че не става дума за случайни грешки, а за цялостно сгрешен политически курс на партията. Този курс се характеризира с подменените автентични ценности на левицата, подмяна наречена „ляв консерватизъм“. Подмяната „Нови лица“ доведе до разбиване на партийни структури, до концесиониране на партийни листи, с цел бизнес интереси и задкулисни договорки с други политически сили. 

Налаганата линия на „разтваряне на БСП“ към и сред неясни политически, а често и бизнес общности, доведе до обезличаване и неразпознаваемост на самата партия.

Реакцията от страна на ръководството на двете изборни загуби през тази година показва, че не може да има никакви очаквания то да осъзнае нуждата от незабавен обрат към възстановяване на работещо единодействие отдолу нагоре, без каквото партията е обречена. С политическия курс на това ръководство БСП не може да спечели следващи избори, ще расте само толкова, колкото е удобно на ГЕРБ и ще се радва единствено на второстепенната политическа роля на „завърнал се участващ“ във властта.

Пропиляхме три избора и четири години, в които неведнъж българското общество ясно демонстрира, че иска социално ориентирана промяна. Неуспехът на БСП на двата избора през тази година показа, че ние се нуждаем от истинско обновление, което да превърне партията в реален опонент и алтернатива на сегашното управление, предлагайки желаната промяна. Така БСП ще се отвори към политическия център и към гражданите, ще възвърне и разшири позициите си в обществото, в селата и цели райони на страната. Вместо екзотични идеи за отсъствие от парламента, да възвърнем парламентарната си сила и да демонстрираме ясен управленски потенциал. Необходимото отваряне на БСП към политическия център и към гражданите може да бъде осъществено само ако БСП се превърне в истинска алтернатива на ГЕРБ и предложи желаната промяна.

Ръководството на БСП през тези години обаче възприе като първостепенна задача прочистване на партията по свое усмотрение, като на тази цел беше подчинена дори предизборната кампания.

Нашата сила ще се възвърне, когато категорично отхвърлим сегашния чисто апаратен, разрушителен стил и метод на управление на партията и на тяхно място отново утвърдим демократичното начало, неотменимото уставно право на местните организации да вземат своите решения на кого да гласуват доверие и как да организират дейността си по места. Нужна ни е не фасадна промяна, водеща до остри вътрешни противопоставяния и конфликти, до разрушаване на цели общински организации, не опити за изолация на наши другари, а напротив - градивно, с внимание и уважение към всички членове и кадри на партията отношение, с отваряне към хората на наемния труд, интелигенцията, студентството, прогресивните младежки групи и движения. Тогава ще си възвърнем самочувствието на най-демократичната партия днес у нас и ще можем да привличаме все по-широка подкрепа.

Но такава промяна, необходимо за бързото възстановяване на партийното единство и дееспособност, налага смяната на председателя и на ИБ на НС на БСП и оставка на НПЩ! Да, решителна стъпка, която обаче е неизбежна, ако искаме БСП отново да се заяви като носител на необходимата алтернатива на статуквото, вместо да остане в ролята на второстепенен съучастник в поддържането му!

Нека всеки социалист, партиен член и привърженик на левите идеи помогне на БСП да остане партия, която носи идеите за социална справедливост и солидарност; бори се за постигане на друго по-добро бъдеще и качество на живот; отстоява социално ориентирано и демократично управление на България. Това са целите на истинската промяна!

15.11.2019 г.

София

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(46)
1
Никакво отстъпление докато не затрие болшевишката мародерска сган!
2
За разлика от г-жа Нинова, която не е била член на БКП, др. Бойко Бирисов още си е член на БКП, защото нито си е връщал партийната книжка за член на БКП, нито е бил изключван от БКП. Вярата в комунизма на др. Бойко Борисов е толкова голяма, че той, за да остане член на БКП, напуска МВР при деполитизацията през 1992 г. Освен това др. Борисов заявява, че се е учил лично от др. Тодор Живков, от който не крие възхищението си („Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство“ – др. Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналиста Карбовски за сравненията между него и др. Тодор Живков.). Даже, току-що назначен за главен секретар на МВР, др. Бойко Борисов присъства на откриването на паметника на др. Тодор Живков в Правец през 2001 г., рамо до рамо с: др. Георги Първанов, тогава лидер на БСП и кандидат-президент, др. Евгения Живкова - внучка и осиновена дъщеря на Живков, др. Младен Червеняков - депутат от БСП. Можем смело да заявим, че най-добрия ученик, следовник и продължител на делото на др. Тодор Живков и на светлите комунистичеки идеали е др. Бойко Борисов, а г-жа Корнелия Нинова няма нищо общо със социализма, защото участва активно в костовистката престъпна разбойничестко-мениджърска приватизация и все още не е върнала на народа всичко, което е заграбила от него.
3
приключва скоро за Импексовата бсп-едерастия ,тази клика от червени крадци ще бъде разтурена от алчната и жадна за власт и кинти нагла пираня!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
ДРЕМЕ МИ НА ДЪРТАТА КАТЕРИЦА ,КОЙ ПИШЕ И КВО ПИШЕ....
6
Едно не мога да разбера. Сред анализаторите на изборите за БСП е и Ангел Найденов, чиято съпруга се беше сдушила с Нинова и участва неуспешно в тези избори. Това сега е отмъщение ли е, че съпругата му си заряза работата и сега е безработна?
7
„В Симеоново тогава имаше седем или девет щатни партийни секретари. Събраха ни в салона и ни казаха - другари, до днес бяхме комунисти, а от утре сме деполитизирани. ... Тогава им заявих, че понеже това е голяма глупост, няма да се деполитизирам. И напуснах (МВР).“ – в-к. „Стандарт“, 21.03.2006 г., (http://old.segabg.com/article.php?id=261561) ++ Прав е г-н Борисов да напусне МВР, за да остане член на БКП, защото народът е казал: „Веднъж комунист – цял живот комунист.“, а народният представител Александър Сталийски е заявил от високата трибуна на 36-то НС: „Бивш негър, бивша –урва и бивш комунист - няма !”
8
МОЛЯ ЗАБЪРШЕТЕ С ПРЕПАРАТ СЛЕД СИМОВ ОТ БСП ....ОПЛЮ ЦЯЛАТА МАСА ПРЕДИ МАЛКО ...ИЗБЪРШЕТЕ СЕРИОЗНО МАСАТА !
9
Пак се появи миризливото червено говно с ръкописа от Импексовия кенеф тоя примат няма кратуна на раменете си за да разбере че това не е техния Биволски ментелив сайт където на лъжата казват добър ден и лека нощ!
10
Poдeн е в с. Xepaково, oбщ. Бoжypищe. Tpeто кoляно кoмyниcт преди него са двамата му дядoвци и бaщa мy. Действителeн члeн на БKП/БCП до м. юни 2001 г. Единият мy дядo е yбит на мeгдaнa в с. Xepaкoво от фpoнтoвaк, който е узнал, че е зaдявал съпpyгатa мy. Същият този дядo е откраднал кoн. Но внyкът твърди, че дядo му е yбит от кoмyниститe и за това е служил в HШЗO, това му е помогнало да стане члeн на БKП още на 18 години, да бъде приет в милиционерската шкoлa, да стане кандидат на науките свързани с мapкyчитe и кoфпoмпитe. Yбитият от комyниститe е помогнал на внyкa си да стане и дoцент в същото училище. Но преди това дядoтo е помогнал първо на синa си ( бaщaтa на внyкa), който от обикновен милициднep в с. Xepaково става oфицер в с. Бaнкя, члeн на БKП и ceкретap на ППO в същото управление на MBP. През 1990 г. внyкът напуска пoжapнaтa за да остане члeн на БKП. От 1990 до 2001 година внyкът на yбития от комунистите е бил член на СИК, на най ниско ниво поради това , че страда от липса на мисловна дейност по рождение. Той е бил ползван за обща работа, да тараши пазарджиите по "Илиенци", да пренася" бело", да краде коли, да пази паркинга пред хотел "Славия" и др. Поръчани са му няколко убийства, но той е извършил само едно - застрелял е Стефан Дecпотoв през 1994 година. Заплашил е с убийство брата на собственика на този сайт, но не го е застрелял. Усилено се е занимавал с контрабанда на цигари и горива. Бил е добър в наркотрафика. В центъра на София е взривeна приятелката му Цветелина вместо него. В периода 2001 - 2005 г. е бил гл. секретар на МВР. В този период са избити 193 знакови негови съратници от подземния свят. И нито едно от тези убийства не е разкрито. Вие знаете биографията му след 2006 г. - кражби, насилвания на бизнесмени, съсипване на КТБ и ограбване на активите на банката заедно с един който познавате като Втората свиня. Той владее само неправилен български език на хераковски диалект и една дума на английски – „hi” (съкратената форма на „здравей”). В речниковият му запас има не повече от 10-15 думи с които той успява да съставя прости изречения, като: „ А ве що не отиде да обедвате” или „ Кът съм казъл , че няа ви барам, начи няа ви барам”. Иначе признава, че е пpocтак. Прочел е само една книга в живота си. Може да изпее един куплет от песента „Tpимата тaнкисти” по едноименния руски филм. Гледал е и полският „Четиримата танкисти”. Мутропитека е станал гл. секретар на МВР срещу 400 х. евра. Тези пари са осигурени от сръбския гражданин Сретен Йосич срещу спокойствие. Суджукпитека обаче го предава, Йосич е арестуван и екстрадиран в Холандия. От септември м.г. Сретен е на свобода.. Херакопитека не спи спокойно. Всеки момент Йосич може да го награди с оловни ордени и медали и да стане „Герой на Р. България”. Знаем слабостта на Тиквата към тези отличия. Той много иска да се кичи освен с тях и с лампази, еполети и пагони. По предложение на Ахмед Доганоглу на Фукарапитека е присъдено звание "Генерал" от пожарникарските войски, макар такива войска в България да няма. Той вече не е еднокнижник. Преди два месеца си е открил картон в библиотеката на с. Банкя, това е потвърдено от Севдалина Арнаудова. От там срещу подпис е взел две книги, "Синовете на Великата мечка" и " Сандокан-Малайския тигър". В първата книга е стигнал до стр. 256, което означава , че е приключил с мечката, остават синовете. Първата свиня е споделил с Втората и Третата свине, че имал намерение да прочете и "Оцеола", но това след изборите. Въпреки всичко в този сайт правят премиера за смях, гаврят се с него. Наричат го Световен лидер, дипломат № 1 в света, Обединител на Балканите, визионер и твърдят, че всички държани ръководители се допитвали до него преди да вземат решения. Той им повярва и внесе корекции в походката си, макар да е дюстабан. На път е да извади и ръцете от джобовете, започна да свиква с вратовръзката, ципът му е вдигнат. След като си повярва се юрна на разходки по света. Спомняте си , какъв срам брахме при посещението му в Суади Араби, какви къчове хвърляше с картонената сабя в ръка, преплясквайки с кълки и как шейховете които го гледаха падаха един по един от смях. От там му обещаха да направят няколко хотели – небостъргачи в София. Не търсете хотелите по София, няма да ги намерите. Като първи дипломат в света се опита да прикотка „Фолксваген”, а те отидоха в Измир. Наскоро изхарчи пари и стигна до Корея, където му дадоха 9-ти дан за боен спорт, който той изобщо не познава. Корейците са учтиви хора. Другото което му обещаха ще дойде в България, когато видите арабските хотели в София. Върнете спомените си в 2015 г. Тогава по средата на април този питекантроп ( питек ) в Бургас, вторачил се в морето, в компанията на Митьо – Сухото мляко каза: „ Газ в морето има, до няколко месеца очаквам първия гъзоносец”. Има още много примери, но да спра до тук. Нека да не бъдем черногледи. На този подчовек трябва да му се признае, че за 10 години успя да опростачи около 1,1 млн. глави, направи ги питеци, макар някои от тях да могат да ползват палците си в т.ч. и той за по добър захват. Че за това време натресе 34 млрд. евра външни дългове, че докато управлява 987 000 българи напуснаха страната, че закотви България на последно място не само в Европа. Главанак.
11
Старите динозаври , винаги са много активни преди форуми на бсп. Но самия форум мълчат като ....
12
Да си управлявал десет години с малко прекъсване, колкото да свалиш напрежението. В мандатите да си фалирал лично банка като КТБ и да си я ограбил. Да си съден неведнъж на международен арбитраж за решенията на Правителството ти. Съдебната власт, която междувременно си подчинил и поставил „под ташаците си, а не под шлифера си“, да е постановявала решения, за които народът да е плащал милиони. Да си спрял три енергийни проекта, които са ключови за Родината ти – същата Родина, на която си Министър Председател. Да си я снишил до държава, с най-висока смъртност; До държава с най-ниска раждаемост; До държава с доходи, сред най-ниските в света; До държава, сред тези с най-ниска свобода на медиите; До държава, в която населението се пали, скача и беси; До държава, която хората не просто напускат, а от която се евакуират…в последните 10 години те вече са 978 000 човека…и да говориш как се наблюдава „стабилност“, а за неудачите е виновен все някой друг……всичко това го разбирам! Това, което не разбирам е: Как има хора, които още гласуват за този простак ? Как може да искат „още от същото“ ?
13
значи всички тези 50 измекяри разбират че времето отдавна им е изтекло.ЩОМ ПИКЛЮВЦИТЕ СА ТЕЗИ КОИТ ПУБЛИКУВАТ ТОВА ПАДЕНИЕТО Е ГОЛЯМО.КРАЙНО ВРЕМЕ Е НА ТОЗИ ПЛЕНУМ НИНОВА ДА ИМ ТЕГЛИ ЕДИН ГОЛЯМ ШУТ НА ТАЗИ СБИРЩИНА ОТ ПИЯНИЦИ,КОРУМПЕТА И ЗАВИСИМИ ХОРА.
14
Пилето- И.Иванов игра във Варна за Герб.
15
ВРЕМЕ Е БСП ДА БЪДЕ ПОСЕТЕНА ОТ ДАНС , ЗА ДА ИМ СЕ ПОКАЖЕ ЧЕ ЗАИГРАВАНЕТО СЪС ЕНТИЧЕСКАТА КАРТА ВОДИ ДО АНТИДЕМОНРАТИЧНА ИДЕОЛОГИЯ И ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА ВЪРХУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ....ДАНС ДА ВЛИЗА В БСП НА ПОЗИТАНО ...КОРНЕЛА - ОСТАВКА И СЪД ЗА ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА И ДИСКРИМИНАЦИОННА ПОЛИТИКА НА РОЗКОЛА !
16
Бойко ми е казал,да стоя ! Никва оставка ! Удобна съм му ,бие ме ,еве ме ,ма дава кинти...Никва оставка!
17
АВТОРЕ, ПИК, да те ЕВА в Г@З@ !!!!!
18
19
Врачанката е вредна! Тая е ортак с Цветанов.
20
Мачкай Нинова,мачкай наред!Почна от Варна,завърши в Сандански,остава само Позитано и Дондуков 2 да омачкаш!Ще се изпълни предсказанието на Ванга: БСП ке умре от жена, чужда! Жена ке е Президент! Нинова е пътник, фурната е нагрята! Не Деса Интелигентната ще е Президент, а Вицето Йотова ще доизкара мандата на Радев! Това е резултата от истериите на Нинова! Мераци вселенски, манталитет махленски.
21
Идеална си е. Докато тя е лидер все така ще "печелят" избори.
22
Корнелия прави с бсп, това което ЛАБОРАНТА от Драгалевци, направи със СДС!!?-Дерзай КОРНИ???
23
КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е КАТО ТОДОР ЖИВКОВ.----НЕ СМЕНЯЕМА ПОНЕ ЗА 30 ГОДИНИ. КОМУНИСТ ОСТАВКА НЕ ДАВА. ТОВА ТРЯБВА ДОБРЕ ДА СЕ ЗНАЕ-
24
Дали ще "родят" изброените по горе яловите и изгнили дънери,това ще го решават на "Позитано"-20. В Русе един малоумник,направи рокада в отбора на ПП-РУСЕ,един месец преди изборите на 27-ми октомври,за да заличи всичко около себе си свързващо го с бившият втори Цв. Цветанов, като смени ръководителя на "отбора",кметът на Русе Пл.Стоилов с осемгодишен успешен мандат,с един занаятчия,известен само на фамилията си и приятели колкото ги има.Подаде на симпатизантите на управляващата партия една даскалица,която така и не можа да разбере през цялото време,че не е в партията и в обкръжението на Ковачки,а в партията на г-н Борисов.Този "кадровик",областният . координатор на ПП-РУСЕ-Русе Пл. Нунев,днес се ослушва като мишка в трици и очаква всеки ден да му връчат заповедта, с която го освобождават от дългото му дерибействане. Бастилията на управляващата партия,в най европейският български град Русе падна,следва големият виновник за случилото се,да понесе "ударите",като бъде отстранен от всякакви длъжности свързани с ръководството на ПП-ГЕРБ-Русе.След осемнадесет месеца, отиваме на редовни парламентарни избори,което означава,че от утре трябва да мислим за тях!
25
изобщо не ме интересува БСП а защо хората в перник нямат вода и жителите на русе не могат да дишат защо застрояването в софия ни съсипа живота защо всеки ден се вдигат цените на храните защо една скица на нива е 40 лева защо в 21 век умря 3 годишно дете за няма нищо
26
Таа по културен начин не моат я мръдна, с остена трябва .
27
Кой от БСП чу-ка топ репортерката на пика с дългите уши, та е толкова осведомена? Съдейки по красотата и и многолетната и възраст би трябвало да е някой от ветераните на бесепето, т.е. от т.н. днес вътрешна опозиция. Този смел човек трябва да бъде издигнат на най-високото стъпало на опозиция щом ку-ро му става на тая мръсница.
28
На тия 50 разгневени социалисти никога няма да им стане ясно, че главната причина за големия спад на техните избиратели не се дължи толкова на лъжкинята Нинова и нейния антураж, а преди всичко на това, че българските избиратели все повече осъзнават, че червените крадци са главния виновник за бедността и мизерията у нас. бг
29
Моля, не закачайте Кори,тя ще ви ОПРАВИ.
30
Приятел, ти да не се събуждаш сега бре, след като си спал 30 години. На тия всичко им е ясно и не им дреме на оная работа кой е беден, кой е богат, кой печели и кой губи изборите. Искат си властта, защото без власт те са невидими. А пари си имат бол. Цял живот пари са правили в името на комунизма. Те за каквото и да е друго са сакати. При тях работи само малка част от мозъка и 100 процента от езика. така ги е скроила партията столетница.
31
Мая Костинбродска и Корнелия са жалъки хамелеони, жалъки алчни боклуци, продал се на психо десните боклуц,и заради жаждата им за власт. Гнус ме е от тях, защото продадоха партията си, изплюха се в лицето на честните социалисти, продадоха народа си, и се предложиха устно, на един гнусен гном с вибратор. Плюя на тия жалкя и леки жени, за които съвест и чест са чужди за морала им неща. Може да ми е мъчно, но повече няма да разчитат на моя глас, на гласа на семейството ми и приятелите ми макар, че на тях май им е все едно!
32
КОСМАТИО Е*БАЛНИК ДОЖИВОТ У БСП. ЗАКРИВАЙ ПЕ*ДЕ-РАСКИО КЕ-НЕФ
33
КВО ИСКАТ ТИЯ? БСП СИ ПЕЧЕЛИ КМЕТОВЕ НАРЕД. ДАЖЕ И ДЕБИЛИТЕ НА ДЕБЪ И ДСБ СПЕЧЕЛИХА НА СВОЯ СТРАНА. КОГА ДЕСНИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА БСП ДО СЕГА?
34
Печели ми КУ,Ра. От 3 000 села ....210 за Позитанските ПЕ,да,ли. Де бил
35
Каквито и декларации комунистите да пишат нито една няма да им оправи руският комунизъм в България. Най-доброто, което другарите могат да направят е да се разтурят като комунистическа партия. Те не желаят да разберат, че руският комунизъм, който изповядват отдавна е в небитието и връщане няма. Ако продължават да се мъчат да го възродят ще изпаднат в агония, докато съвсем се стопят. Станишев се опита от тази комунистическа партия да направи модерна лява европейска социалистическа партия, но те искат руският комунизъм и никой не е в състояние да ги разубеди. Въпросът при тях е кой да стане шеф на тази прогнила партия.
36
Каквото и да правят,каката се е бетонирала и няма мърдане.
37
Ха, ха, ха, озверелите от глад и наритани от партийната софра пожизнени абонати за лапкане отново се обединиха, защото виждат ,че иначе ще я карат на пост и молитва и скоро ще ядат шута окончателно!
38
нема да бутате какето Курни.Пътят е правилен-Дедото създаде партията,бабата ще я затрие.Не ни требе ЛУСТРАЦИЯ.Какето добре лустрира партията.Да я съхраним дрОгаре,поне за още пет години..
39
На болшевишката сбирщина,наречена пленум,ще се разиграе поредната трагикомедия в която отново курабията ще нас'екса всички членове и ще си остане сФинята майка на кочината. Абе другарЕ,като как така се оставихте една прУста селян'дурка да ви еПе мамЪта?!?
40
ИСКАМЕ си Миков !!! Със песни и наздравици да закрием БСП ! Всички милионери в БСП ….начело с КИРЕ / контрабандиста / …….а Корни вече има ДВОЙНО гражданство ...БГ + американско ….нали ще си кара старините в Калифорния / САЩ / !...…...МЪКАааа….червенодебилна !
41
отговор на коментар
Долу ръцете от Курнелия. Само тя може да загуби спечелени избори. Само тя може да докара БСП(к) до 4,4% на парламентарни избори.
42
Май съм от новите слагали на соцмутресите. Плътно до Веселата Мутра. Минах през доста партии и съм "млада"в БСП. Трябва да сменя нинова. Аз съм много знака Великова. Винаги съм на амбразурата....
43
Какви кандидати за кметове ДИРЕКТНО ИЗДИГНАТИ от БСП били избрани в 58 общини...какви 5 лева ?! Навсякъде МИМИКРИЯ- "Инициативни комитети", "Независими кандидати с подкрепата на...", "Коалиции за/против..." , "Граждански инициативи..."- всякакви форми на ОФ. Сега пост-фактум, в зависимост от въпреки това, жалките резултати, се "пришиват", "яхват" и си приписват заслуги, дори за ЛИЧНО ПОСТИГНАТИ РЕЗУЛТАТИ, а и такива поради ЛИЧНОСТТА на КАНДИДАТА, ПРИ ТОВА ВЪПРЕКИ ТЯХ- като в Русе например. И 50-тимата НЕ ГИ Е СРАМ- "Защото са социалисти...", както бе озаглавил книжлето си СерГЕЙ МОМАТА...
44
До 10 и 12 и т.н Отивате в лудницата. Или по добре се обесете
45
Между другото написаното е вярно. Много време търпят Нинова и останалите рибоци Милиончева, Добрев и т.н. С тях наистина ще стигнат дъното и ще потънат в тинята
46
СТИГА НИ ЗАНИМАВА С ТОЗИ КУРНИК,НАРЕЧЕН"ПОЗИТАНО" 20
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24661
архив

Седят двама рибари на брега на морето. Единият измъква русалка и дълго я разглежда. След това я хвърля обратно в морето. - Защо? - пита го другият. - А как? - отвръща колегата му.

няма нови новини
Днес: 266
hot
най-четени новини в момента
сега
2131
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Полицията обяви резултатите от акциите срещу джигитите на пътя
x
Скритата захар - ето в кои продукти дебне
x