БУНТ: Протестиращите срещу безводието затвориха пътя Плевен-Русе

Региони

БУНТ: Протестиращите срещу безводието затвориха пътя Плевен-Русе

14235
на 17.08.2024
БУНТ: Протестиращите срещу безводието затвориха пътя Плевен-Русе

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Проблемът с безводието стана причина жителите на четири свищовски села да излязат на протест. Жителите на  Хаджидимитрово, Студена, Морава и Козловец затвориха в два участъка пътя Плевен-Русе. 

препоръчано

В Хаджидимитрово са в безсрочно бедствено положение. В Горна Студена, Морава и Козловец са на воден режим. Причината са пресъхващи местни водоизточници и старата водопроводна мрежа, по която загубите достигат до 70%. Хората негодуват срещу бездействието на институциите.

Протестиращите срещу безводието в Свищовско затвориха кръстовището при село Горна Студена главния път Плевен-Русе. 

Хората са на драстичен воден режим и искат от държавата и от водния оператор ремонт на водопроводната мрежа и откриване на нови водоизточници, предава БНР.

Десетки жители на Хаджидимитрово, където заради безводието е обявено безсрочно бедствено положение, и на село Морава, за половин час затвориха пътя Плевен-Русе при село Павел. 

23 села в област Велико Търново са на драстичен воден режим. Безсрочно бедствено положение е обявено за Свищовските села Овча могила и Хаджидимитрово, и за Горнооряховското село Стрелец. Хората се заканват, че ще бойкотират изборите на 20 октомври заради бездействието на държавата.

От Държавния резерв за трите села са доставени и вече се раздават 77 тона бутилирана вода за пиене. Протестите продължават.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК