БУНТ СРЕЩУ СЕКИРАТА: Масово недоволство срещу БДЖ заради спрени влакове

Региони

БУНТ СРЕЩУ СЕКИРАТА: Масово недоволство срещу БДЖ заради спрени влакове

15003
преди 5 часа
БУНТ СРЕЩУ СЕКИРАТА: Масово недоволство срещу БДЖ заради спрени влакове
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пътници стягат бунтове заради намерения на БДЖ да закрива влакове. Това се случва дни след като от единствения у нас пътнически жп превозвач публикуваха за обществено обсъждане проектографика на влаковете за 2025 г.

препоръчано

В него разписанията по повечето линии остават без промяна, учестява се движението между София и морето, но и се спират влакове по редица линии.

Мотивът е, че тези влакове се движат празни, а пътническият интерес към тях е минимален, което не е рентабилно за превозвача, предава "Телеграф“.

Според проекта предстои да бъде намален броят на влаковете между гарите Кърджали и Подкова. Там дневно ще има по един влак в посока.

В участъците Генерал Тодоров-Кулата и Генерал Тодоров-Петрич ще бъде намален броят на влаковете поради недостатъчен интерес.

Предвидена е отмяна и на един чифт влакове между Свищов и Левски поради липса на пътници. Пак поради същата причина напълно се спира движението по 28 линия в участъка й Добрич-Кардам.

Влакове ще се намаляват и по линията Долна махала-Хисаря.

“Това сериозно засяга местните жители и нарушава правото на достъп до обществен транспорт. Настояваме за възстановяване на движението по линията“, алармира в социалните мрежи Варвара Карнаух, която утре организира протест на жп гарата в Хисар.

Наскоро пък ученици и родители протестираха срещу разредени влакове от софийски села до столицата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК