Българин проби в класацията на Форбс за милиардерите в света

Акценти

Българин проби в класацията на Форбс за милиардерите в света

41304
на 07.04.2021
Българин проби в класацията на Форбс за милиардерите в света
Автор:   ПИК

Роденият в България Владимир Тенев официално е милиардер, стана ясно от 35-ото издание на годишната класация на списание Forbes, която бе публикувано късно вчера. Той емигрира с родителите си в Америка, когато е едва на 5-годишна възраст. Той се класира на 2674-о място, на същото, на което е и Ким Кардашиян, която е със също минималния праг от 1 милиард долара нетно състояние.

препоръчано

Тенев основава платформата за търговия с акции Robinhood заедно с индиеца Бейжу Бат, който му бил съквартирант в „Станфорд“ и през 2013 г. те стартират компанията си, кръстена на Робин Худ, легендарния разбойник - герой, който краде от богатите и дава на бедните. Метафорично те използват името му, за да опишат най-добре какво предлага платформата им, която дава възможност на всички да търгуват на фондовата борса, независимо от финансите си.

Преди дни той сподели спомен от България, която е напуснал заедно с родителите си.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Въздържайте се от покупки - рискувате да пипнете венерическа болест, ако правите секс със случаен партньор АСТРОЛОГИЯ: Въздържайте се от покупки - рискувате да пипнете венерическа болест, ако правите секс със случаен партньор
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 197
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това