Българин стана световен вицешампион във вдигането на тежести при младежите

Други спортове

Българин стана световен вицешампион във вдигането на тежести при младежите

2443
на 30.05.2021
Българин стана световен вицешампион във вдигането на тежести при младежите
Автор:   ПИК

България спечели сребро на продължаващото в Ташкент (Узбекистан) световно първенство по вдигане на тежести за младежи до 20-годишна възраст, съобщава сайтът на Българската федерация по вдигане на тежести.

препоръчано

В кат. 102 кг първият ни представител в турнира Васил Маринов се нареди втори в двубоя и в двете движения и така откри сметката ни на шампионата.

Маринов започна с успех на 165 кг в изхвърлянето, след това се справи и със 170 кг, а в третия си опит за малко не успя на 175 кг. Това го нареди втори в движението, на 5 кг след казаха Рахат Бекболат, а спорът за златото се превърна в епична битка между двамата. В изтласкването Маринов първо вдигна 200 кг, докато Бекболат не успя на 202 кг. Изоставането от първото движение обаче наложи Васил да отиде на 208 кг, които се оказаха непосилни за него до края на състезанието. Същевременно Бекболат се „събра“ и с успех на 202 кг при второто си излизане на подиума си осигури златото. В крайна сметка победа с 377 кг двубой за казаха, сребро за Маринов с 370 кг и бронз за грузинеца Заза Ломтадзи далеч назад с 351 кг.

Васил Маринов е представител на Клуб „100 войводи“ от Сливен с треньор Станимир Колев. На европейското за мъже миналия месец в Москва Маринов записа 167 кг изхвърляне, след това изтласка 200 кг, получи шок на 208 кг, но в последния си опит се събра на същата тежест и така с двубой 375 кг завърши шести в крайната подредба.

 

 

Снимка: БФ Вдигане на тежести

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това