България преговаря за по-ранна от предвидената доставка на ваксини на „АстраЗенека“

ГОРЕЩО

България преговаря за по-ранна от предвидената доставка на ваксини на „АстраЗенека“

5405
на 23.02.2021
България преговаря за по-ранна от предвидената доставка на ваксини на „АстраЗенека“
Автор:   ПИК

Водят се преговори за по-ранна от предвидената доставка на количества от ваксината на "АстраЗенека". Това съобщи на брифинг в Хасково заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков след среща с представители на местната Регионална здравна инспекция. До този момент обаче няма резултат от разговорите, добави Пенков.

препоръчано

Той информира, че по данни от снощи в страната има още 60 хил. дози ваксини. Широко задоволяване на потребностите ще има в първата десетдневка на месец март. Тогава се очаква на три пъти да пристигнат количества от всички разрешени доставчици, посочи Пенков.

По негова оценка от последните дни, когато е обиколил различни региони в страната, кампанията по ваксинирането протича много добре и интересът от страна на населението е силен.

Директорът на РЗИ - Хасково д-р Соня Димитрова поясни, че в големи предприятия от региона се изготвят списъци с желаещи, което да улесни и ускори процеса по имунизация.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това