Български диригент изригна с „Етюди на бъдещето“ в Златната зала във Виена

КУЛТУРА

Български диригент изригна с „Етюди на бъдещето“ в Златната зала във Виена

28345
на 23.10.2018
Български диригент изригна с „Етюди на бъдещето“ в Златната зала във Виена
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Красива и нежна музика за душата подариха музикантите от „Генезис оркестър“ с диригент българинът Йордан Камджалов на музикалната публика във Виена. На 20 октомври от 11 ч. в Златната зала на Музикферайн, от където всяка година се излъчва Новогодишният концерт на Виенската филхармония, се състоя световната премиера на звуково-пространствения спектакъл „Етюди на бъдещето”. Той е изграден по мотиви от музикални произведения на Петър Дънов с участието на „Генезис оркестър” , хора и ансамбъла на „Музикална лаборатория за човека”.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Събитието бе особено ценно за българите в Австрия, тъй като за първи път на тази престижна сцена се представи изцяло българска програма. Диригентът Йордан Камджалов неведнъж е казвал, че това е проектът на неговия живот и днес той и неговите музиканти се раздадоха на сцената. 

Залата е мястото, прочуто с най-добрата акустика в света, откъдето всяка година се излъчва Новогодишният концерт на Виенската филхармония.

Там надниква и световното светило Зубин Мета - почетен диригент на оперните театри в Милано, Виена, Монреал, Лос Анжелис и Ню Йорк, който неведнъж е вдигал палката си за прочутия концерт на 1 януари.

Носителката на Златен глобус Лиса Джерард, с която маестро Камджалов направи незабравим спектакъл зала 1 на НДК, също аплодира концерта.

А според актрисата Биляна Петринска, част от хора на „Музикална лаборатория на човека“, певицата с дълбок контраалт, прочут от саундтрака на филма „Гладиатор“ след триумфалния концерт, топло прегърнала българския диригент с думите: Това е чудо! Не мога да повярвам, че нещо подобно съществува. Вие сте вълшебник.

В една от ложите присъства бившата първа дама Антонина Стоянова, която преди години бе издействала напълно безплатно Златната зала за концерт на Софийската филхармония под нейния патронаж.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК