Вход
София
Времето в София 8 o C

Валери Симеонов скочи на Хекимян: Вие сте добър арменски драматург! Ще съдя Би Ти Ви, не мога да допусна да петните името ми

Валери Симеонов скочи на Хекимян: Вие сте добър арменски драматург! Ще съдя Би Ти Ви, не мога да допусна да петните името ми

на 24.04.2019
85818
20
Валери Симеонов скочи на Хекимян: Вие сте добър арменски драматург! Ще съдя Би Ти Ви, не мога да допусна да петните името ми
Автор: ПИК
24.04.2019
20
85818

Тук съм по силата на Закона за радио и телевизия, за да отговоря на обвиненията на Петър Нанев и да защитя своята чест и достойнство. На въпросното лице беше обяснена много подробно цялата фактология около закупуването на този терен. Вие представихте темата по същия начин - стъпвате върху материала на своя колега и ги представяте така.

ПЪРВО В ПИК TV: Валери Симеонов с нови скандални разкрития (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Валери Симеонов с нови скандални разкрития (ОБНОВЕНА)

Нови скандални разкрития направи пред камерата на ПИК TV...

на 11.04.2019

Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

Според него проверката на прокуратурата е "по някакъв сигнал".

"Нямам представа кой е подал този сигнал, но той ще бъде осъден. В сигнала до прокуратурата се изказват редица неверни твърдения и лъжи. Първото нещо, което се твърди - че сделките са изповядани на нереално ниски цени. Това може да се каже, след като се направи съответната проверка. А въпросната сделка е извършена на цена 50 пъти над данъчната оценка, 2-3 пъти по-висока от пазарната цена към този момент - 2008 г. И това е, защото аз съм знаел, че при тази сделка ще бъда подложен на клевети, упреци и т.н. Много добре съм осъзнавал състоянието, в което съм, и отговорността, която имам", заяви политикът.

"Нито квадратурата е вярна, нито е вярно, че Валентин Касабов - моят съратник, е бил председател на Комисията по общинска собственост. след това се говори за някакви незаконни строежи на обекта на СКАТ в Златоград. Всичко е абсолютно законно. Защото още през 2008 г., когато бях избран за председател на Общинския съвет, аз много ясно осъзнавах всички рискове, когато влизам в политиката и взех необходимите мерки", категоричен е Симеонов.

"Само да свърши проверката и ще се добера до името на подателя на сигнала", заяви той. 

Валери Симеонов показа и скица за строеж, според която тв СКАТ има собствена сграда и земята под нея и иска да закупи прилежащата част от парцела. Цената на терена е 930 евро/кв.м. - цена изключително висока за строителните стандарти в Бургас.

"Недейте да ровите там, където няма нищо. Закупих терен, на който съм съсобственик, общината ми го продава. Тя извършва около 1000 такива сделки годишно, които се сключват на много по-ниски цени", заяви Симеонов. 

Валери Симеонов заяви, че не може да допусне върху името му да се лепят етикети. 

"Подготвям дело срещу Би Ти Ви и ще изискам суровия материал от репортажа", категоричен бе той. 

"През цялото време на този репортаж ви стои надписа: "Блок върху общинска земя". Блокът е направен върху имот на СКАТ. И това е лъжа", заяви Симеонов.

Той отбеляза, че не е експерт по имоти и не може да коментира имотите на министър Каракачанов: "Нека той да дойде и да се защити. Нека не даваме оценки, преди да сме се запознали с фактите, както стана в моя нещастен случай".

Стария спор с министър Ангелкова, за която той разкри, че има закупено жилище на изключително ниски цени, той коментира така:

"2008 година СКАТ закупува терен на 930 евро, а тя - на 220 евро при груб строеж. Интересно е, защо една от най-ниските сделки по скандалните апартаменти - за 220 евро не е отстранена. Питайте оставкаджията, министър-председателя. Няма как да ми го изкарате от устата. Кой е? Сетете се кой е.

Госпожата можеше да се пусне в отпуск, както беше постъпено с Георгиев, със заместника му и т.н.

А за моята оставка - когато един вицепремиер е виновен или невиновен и става тежест за правителството, по-добре той да се оттегли. Не ми е било детска мечта да съм министър. Вие сте добър арменски драматург, отива ви".

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17016
архив

В кръчмата:
- Келнер, бира!
- Ама, господине! Как бира след водката?!
- Запомни, момче! Бирата не е след водката, а преди уискито.

x
САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен
x