Валери Симеонов скочи на Хекимян: Вие сте добър арменски драматург! Ще съдя Би Ти Ви, не мога да допусна да петните името ми

Политика

Валери Симеонов скочи на Хекимян: Вие сте добър арменски драматург! Ще съдя Би Ти Ви, не мога да допусна да петните името ми

92176
на 24.04.2019
Валери Симеонов скочи на Хекимян: Вие сте добър арменски драматург! Ще съдя Би Ти Ви, не мога да допусна да петните името ми
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Тук съм по силата на Закона за радио и телевизия, за да отговоря на обвиненията на Петър Нанев и да защитя своята чест и достойнство. На въпросното лице беше обяснена много подробно цялата фактология около закупуването на този терен. Вие представихте темата по същия начин - стъпвате върху материала на своя колега и ги представяте така.

препоръчано

Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

Според него проверката на прокуратурата е "по някакъв сигнал".

"Нямам представа кой е подал този сигнал, но той ще бъде осъден. В сигнала до прокуратурата се изказват редица неверни твърдения и лъжи. Първото нещо, което се твърди - че сделките са изповядани на нереално ниски цени. Това може да се каже, след като се направи съответната проверка. А въпросната сделка е извършена на цена 50 пъти над данъчната оценка, 2-3 пъти по-висока от пазарната цена към този момент - 2008 г. И това е, защото аз съм знаел, че при тази сделка ще бъда подложен на клевети, упреци и т.н. Много добре съм осъзнавал състоянието, в което съм, и отговорността, която имам", заяви политикът.

"Нито квадратурата е вярна, нито е вярно, че Валентин Касабов - моят съратник, е бил председател на Комисията по общинска собственост. след това се говори за някакви незаконни строежи на обекта на СКАТ в Златоград. Всичко е абсолютно законно. Защото още през 2008 г., когато бях избран за председател на Общинския съвет, аз много ясно осъзнавах всички рискове, когато влизам в политиката и взех необходимите мерки", категоричен е Симеонов.

"Само да свърши проверката и ще се добера до името на подателя на сигнала", заяви той. 

Валери Симеонов показа и скица за строеж, според която тв СКАТ има собствена сграда и земята под нея и иска да закупи прилежащата част от парцела. Цената на терена е 930 евро/кв.м. - цена изключително висока за строителните стандарти в Бургас.

"Недейте да ровите там, където няма нищо. Закупих терен, на който съм съсобственик, общината ми го продава. Тя извършва около 1000 такива сделки годишно, които се сключват на много по-ниски цени", заяви Симеонов. 

Валери Симеонов заяви, че не може да допусне върху името му да се лепят етикети. 

"Подготвям дело срещу Би Ти Ви и ще изискам суровия материал от репортажа", категоричен бе той. 

"През цялото време на този репортаж ви стои надписа: "Блок върху общинска земя". Блокът е направен върху имот на СКАТ. И това е лъжа", заяви Симеонов.

Той отбеляза, че не е експерт по имоти и не може да коментира имотите на министър Каракачанов: "Нека той да дойде и да се защити. Нека не даваме оценки, преди да сме се запознали с фактите, както стана в моя нещастен случай".

Стария спор с министър Ангелкова, за която той разкри, че има закупено жилище на изключително ниски цени, той коментира така:

"2008 година СКАТ закупува терен на 930 евро, а тя - на 220 евро при груб строеж. Интересно е, защо една от най-ниските сделки по скандалните апартаменти - за 220 евро не е отстранена. Питайте оставкаджията, министър-председателя. Няма как да ми го изкарате от устата. Кой е? Сетете се кой е.

Госпожата можеше да се пусне в отпуск, както беше постъпено с Георгиев, със заместника му и т.н.

А за моята оставка - когато един вицепремиер е виновен или невиновен и става тежест за правителството, по-добре той да се оттегли. Не ми е било детска мечта да съм министър. Вие сте добър арменски драматург, отива ви".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК