Ваня Григорова: Ако бях патерица на Борисов, нямаше да имаме 1,5% на вота

Политика

Ваня Григорова: Ако бях патерица на Борисов, нямаше да имаме 1,5% на вота

16119
на 18.06.2024
Ваня Григорова: Ако бях патерица на Борисов, нямаше да имаме 1,5% на вота
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Не очаквах такъв резултат, има сериозен дефицит в ляво, дефицит на прагматични цели. Опасявам се, че в тази кампания не успяхме да проведем разговора, който трябваше, за да могат хората да се ориентират. БСП и "Левицата" насочиха повече кампанията си срещу нас, отколкото послания към избирателите - да покажат какви са техните решения, това е пагубно за всички в политическото пространство, същото беше и в дясно", коментира лидерът на "Солидарна България" Ваня Григорова в студиото на "Денят ON AIR".

препоръчано

Тя добави, че резултатите са опровергали твърденията в предизборната кампания, че се подкрепят с Бойко Борисов.

"Ако Борисов искаше ние да сме патерица и ние бяхме склонни на това, нямаше да сме с 1,5%, нямаше да се чудим как да покрием различни разходи по кампанията", категорична е Григорова.

Анализът ѝ показва, че трябва много по-добра работа на политиците със синдикатите, които през последните години "се стремят да запазят постигнатото, вместо да извоюват нови предимства за работещите".

"Видях как президентът на КТ "Подкрепа" се включи в кампания на "Левицата", може би мисли, че синдикалното може да бъде по-ярко представено, защитата правата на работещите трябва да има политическо изражение, в противен случай ще са в позицията да се молят на политическите елити", предупреди Ваня Григорова.

Тя заяви, че няма да допусне да бъде нечия "брошка", ще продължи да работи с хората около себе си в "Солидарна България".

"Трябва да се оформи организация, в чийто център да бъдат трудовите права. Който ще работи с нея, да признае, че правата на работещите, данъчното законодателство в интерес на работещите е в основата на решаване на демографския проблем, икономическите проблеми, на държавността", призова Григорова.

Очакванията ѝ са при експертен кабинет никой да не поеме отговорност за решенията. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК