Варненски ученик се натрови с ракия заради бас с приятели

ЧАС ПИК

Варненски ученик се натрови с ракия заради бас с приятели

7109
на 19.01.2016
Варненски ученик се натрови с ракия заради бас с приятели
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

14-годишен ученик попадна в Клиниката по токсикология във Военноморска болница - Варна, след като се хвана на бас, че ще изпие на екс течност от бутилка, изхвърлена на улицата.

препоръчано

Тийнейджърът бил провокиран от приятелите си, че ако погълне веществото, ще получи 2 лева за смелостта. За щастие се оказало, че течността е ракия, а реакцията в организма не била фатална.

"Пациентът е получил само алкохолна интоксикация, но случаят е много опасен, тъй като в бутилката е можело да има отрова. Имали сме случаи, когато възрастни хора пият от бутилки с етикет на спиртни питиета, а всъщност вътре е имало дори и тетрахлорметан”, каза за Topnovini.bg ръководителят на Клиниката по токсикология доц. Снежа Златева.

От болницата апелираха към родителите да разговарят повече с децата си и да ги предупреждават за опасностите, които крие подобно поведение. Да бъдат разумни и тийнейджърите, да не се поддават на провокации от техни приятели, съветват още от токсикологията във Варна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК