ВАС ще заседава по делото на Андрей Гюров за отстраняването му като подуправител на БНБ

Темида

ВАС ще заседава по делото на Андрей Гюров за отстраняването му като подуправител на БНБ

8823
на 08.08.2024
ВАС ще заседава по делото на Андрей Гюров за отстраняването му като подуправител на БНБ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Върховният административен съд ще заседава по делото, заведено от Андрей Гюров, заради отстраняването му от поста подуправител на Българската народна банка (БНБ).

препоръчано

Съдът трябва да реши дали да потвърди, или отхвърли решението на управата банката за наличието на основания за освобождаването на Гюров.

На 16 юли Управителният съвет на БНБ реши да отстрани Андрей Гюров от поста подуправител.

Решението дойде, след като на 27 юни Комисията за противодействие на корупцията уведоми БНБ за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отношение на Андрей Гюров заради участието му като съдружник в дружество в ограничена отговорност, както и в управителните органи на други две сдружения. 

Нужно е становище на Съда на ЕС преди произнасянето на ВАС, обясни отстраненият подуправител на БНБ
Тази несъвместимост се обосновава, с „участието му като съдружник в „Йонтех Инженеринг“ ООД, както и във връзка с осъществяваната от него дейност като член на управителен орган на юридически лица с нестопанска цел: Сдружение „Балкански – Паница Институт за научни издирвания“ и Сдружение „Голф-клуб Благоевград“, без решение на Управителния съвет УС на БНБ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК