Велислава Дърева с унищожителна статия срещу Корнелия Нинова, Кирил Добрев и "посмешището", сложено за главен редактор на "Дума"

Политика

Велислава Дърева с унищожителна статия срещу Корнелия Нинова, Кирил Добрев и "посмешището", сложено за главен редактор на "Дума"

437681
на 18.10.2018
Велислава Дърева с унищожителна статия срещу Корнелия Нинова, Кирил Добрев и посмешището, сложено за главен редактор на Дума
Автор:   ПИК

Унищожителен коментар на една от най-знаковите социалистки и остри леви пера Велислава Дърева бе публикуван в червения сайт "Поглед". В статията си Дърева остро критикува настоящото управление на БСП в лицето на лидерката Корнелия Нинова и нейното изпълнително бюро от новоизпечени бесепари, които обвинява за съсипването на вестник "Дума". Публикуваме целия коментар без редакторска намеса: 

препоръчано

"Аз, един охолен, оял се социалист, радетел на безбрежния живот, принц на опортюнизма, роб на съглашателството, продал се за 43 млн., за да си спретне коалицийка с Борисов, да си пълни търбуха и да кряка в захлас (по В. Василев, хладилник „Мраз”), бидейки предател, боклук, гмеж, измет, изрод, алчен и властолюбив призрак, куц кон, борец за мангизи и власт, крадец, лапач, себелюбец, сребролюбец, шарлатанин, аристократ, политически труп, говедо, идиот (по фейсбук), а също така краен левичар, кандидат за пост и тежък олигарх (по К. Нинова), който има общ медиен пул с ГЕРБ под ръководството на Цв.Цв. (по К. Добрев) - аз, Велислава Дърева, ви поздравявам всички вас - чисти, честни, почтени, непорочни, ангелоподобни, херувими и серафими! Ave!

Поздравявам ИБ на БСП! За това, че на 28 август, без никакви мотиви отстрани главния редактор на ДУМА Таня Джаджева, професионалист, уважаван от цялата журналистическа гилдия.

И за това, че без никакви аргументи и по неизвестни критерии ИБ натресе на ДУМА едно откровено недоразумение, което е за посмешище на цялата гилдия. Колкото и да го величаят и насърчават неговите фейсбукарски фенове - „Новият Продев!”, „Утре депутат!”, „Бой по канчетата!”, „Мачкай, Данчо!”, „Мачкай хранените хора!”, „Fuck Them All!” („Начукай им го на всички!” - б.а., с извинение). Ave!

И за това, че с операцията от 28 август ИБ прелюбезно изпълни желанието на председателя „да си направя моя екип”. Обаче екипът на председателя на БСП не е ДУМА, а ИБ. Пък Уставът повелява главния редактор да бъде гласуван от Националния съвет. Ама кой го брои изобщо тоя Устав, дето ти се мотае в краката, и тоя Национален съвет, дето си позволява да приказва и да критикува дори, та вбеси генерал Бриго! Заобикаляш ги и точка! Да не е за първи път! Само за ДУМА – за трети път. Ave!

Поздравявам иженарицаемий „Мачкай, Данчо!”, чиято всяка първа дума е „аз”, а всяка втора – „искам”, който блуждаеше от вестник във вестник, и бродеше непризнат и недооценен, и замина за Англия, за да го признаят и оценят, че да натрие носовете на българските тъпаци, и опитите му да се занимава с журналистика катастрофираха, и отново непризнат и недооценен се преквалифицира на готвач и градинар в един малък английски градец (няма срамен труд), и така 6-7 години, докато го хванаха за ушите и го сложиха да води два митинга на БСП, което се оказа напълно достатъчно изискване да заеме мястото на Стефан Продев. И още преди да стъпи в ДУМА, се ожали във фейсбук, че отива в едно змийско гнездо на закоравели интриганти, сектанти и догматици, а напоследък премина към изящното определение „лайномети” (с извинение - б.а.). И отново - „Мачкай тая измет”, и „Fuck Them All!”… Ave!

свързани новини

Преди „Мачкай, Данчо!” ДУМА беше „некачествен, непрофесионален и неопозиционен”, каза Корнелия. Днес ДУМА е „качествен”, „професионален” и върло „опозиционен” – вестникът е задръстен от депутатското „хождение в народ” (цветя, целувки); анализите отстъпват пред нашествието на готварски рецепти и развлекателни препечатки с 10-годишна давност; ако не всеки брой, то през брой снимката на лидера е на първа страница, плюс още 2-3 снимки извътре (недостигнат връх от Бай ви Тошо!); изобщо - сущи „Гардиън” и „Либерасион”, взети заедно! Тъй си представя „Мачкай, Данчо!” модерния ляв вестник, който трябвало да има и земеделска притурка – да знаели хората, кога да сеят боб. Ave!

ДУМА е политически вестник. ДУМА сее идеи, не сее боб!Ама ако „Мачкай, Данчо!” реши, ДУМА и боб ще сее! Ave!

Поздравявам специално „Епицентър” за неговия инсинуативен талант! За това, че приши на Георги Пирински думи, които не е произнасял: „Пирински се обяви в защита на Истанбулската конвенция… „Позицията на партията за Истанбулската конвенция буди силни съмнения и недоумение сред нашите европейски партньори. Темата за Истанбулската конвенция не беше обсъдена в Националния съвет. Тезите за конвенцията първоначално бяха изказани еднолично от Корнелия Нинова” . Така анонимният автор „цитира” интервюто на Пирински в „Още от деня” на БНТ, 12.10. 2018 г. Който е гледал БНТ знае, че Пирински изобщо не споменава Истанбулската конвенция! Ave!

И фейсбук изригна, изхрачи, избълва цялата мръсотия, на която е способен! Не мога да цитирам нито дума от гнусния, циничен, вулгарен репертоар, кипнал из помийната яма на първосигналното, развратено обществено съзнание, репертоар, който фейсбукарите владеят до съвършенство и повърнаха сладострастно в клоаката, наречена кой знае защо социална мрежа. Авторът на тази програмирана инсинуация явно притежава мръснишко, перверзно, ченгесарско мислене. Ave!

Поздравявам специално Васил Василев (агент „Паскал” и „Бобев”)! За това, че по „Евроком” на 15.10.2018 г. разобличи целта на „соцбароните”: „да катурнат Нинова и да пробутат Истанбулската конвенция” за джендърски кеф! И така отговори кой е Велзевулът (или един от Велзевулите) зад професионалната инсинуация на „Епицентър”. И описа как враговете с партиен билет ще си делкат 43 млн. и ще получат „по някой и друг милион”, а също така „награди, постове, служби и тлъсти дробчета”. Ave!

И за това, че той, приватизаторът, който не помни кога е струпал първия си милион, нарече 50 социалисти, членове на НС на БСП „охолни, ояли се, радетели на безбрежния живот, принцове на опортюнизма и роби на съглашателството”. Ave!

И за това, че той, бизнесменът, финансирал президентската кампания на Петър Стоянов, отсъди: „Срещу 43 млн. лв. властта си купува опозицията в БСП”. И сътвори публичен донос, и зададе алгоритъма на пропагандната центрофуга. Ave!

Поздравявам Кирил Добрев за това, че на 13.10. 2018 г. по БТВ разкри и „общия медиен център” на ГЕРБ и „бандата на 50-те” с говорител Цв. Цв., но дискретно замълча кои точно медии са в тоя „медиен център”. Ave!

Поздравявам всички дълбоко морални и високо принципни люде, прилежащите им медийни кокотки и кокетки, както и секретариата на фейсбукариата!

За това, че мълниеносно изобличиха „бандата на 50-те” и нейните ятаци – една компания от изконно съмнителни лица като Вагенщайн, Пантев и други подобни злодеи на перото, до един – с „нереализирани амбиции”, които „друсат дребнотемия и мелодрами”. Ave!

И за това, че конгениално и виртуозно разконспирираха техните демонични козни, подмолни заговори, тъмни сговори и мрачни кроежи за „метеж срещу лидера”, „коалиция с ГЕРБ” и „пробутване на Истанбулската конвенция” срещу тлъстия подкуп от 43 млн.лв., които са си само капаро. Ave!

И за това, че смърцафърцаха, сдъвкаха, изплюха и презряха странното искане на 50 социалисти, членове на Националния съвет, а именно - ИБ да спазва Устава и да не натриса на ДУМА непрофесионалния и политически неграмотен персонаж „Мачкай, Данчо!”. И отритнаха това искане като нагло, арогантно и антипартийно, ерго – всеки, който защитава Устава и ДУМА е съглашател, съзаклятник, заговорник, завераджия, предател, продажник и превратаджия. Ave!

Ей на това му се вика „стил и метод” (повече - в Послепис)! Ave!

Тук свършвам с поздравленията. За да напомня, че:

ДУМА е национален всекидневник, левият вестник на България, вестникът на лявата идея, която е много по-голяма от всички леви партии, взети заедно. ДУМА е приемник и продължител на възрожденския и на социалистическия печат. ДУМА е институция, явление в съвременната българска периодика, обществен фактор и политически субект. ДУМА формира политика, докато други произвеждат празни думи. ДУМА е съмишленик, съратник и съдейственик на БСП, когато е необходимо – коректив и никога враг. ДУМА не се крие от истината и не бяга от битките. ДУМА лични войни не води и лични интереси не обслужва. ДУМА е свободната територия на българската журналистика.

На когото не му харесва – негов проблем

ДУМА не e партиен стенлист, нито агиттабло, нито придворен бюлетин. ДУМА не е нито наемник, нито държанка, нито гувернантка, нито прислуга, нито лакей, нито обслужващ персонал на когото и да било. ДУМА не е медийна куртизанка, която се събужда в ложето на властта и парите, протяга се сластно и още сънена и чорлава се мята връз компютъра и нащраква знойна статия в защита на свободното слово. Други са медийните наемници, държанки и прислужници, техните имена са известни - с тяхната платена „безкористност”, с техния гъвкав, поврътлив, многопрофилен „морал”, с тяхното полифункционално любвеобилие и дашност, с тяхната лъстивост и леконравно високомерие.

На когото не му харесва – негов проблем.

С тази кратка характеристика на ДУМА напомням, че с наемници, метреси и момчета за мръсни поръчки журналистика не се прави. Още по-малко - ДУМА.

Стефан Продев създаде ДУМА преди 28 години и 28 години войната срещу ДУМА не спря. И не спира. За 28 години ДУМА преживя всичко:
Цветя и павета. Възторг и ненавист. Бесни агитки - сини и червени. Остръвнен остракизъм - ляв и десен. Неистова любов и хистеричава омраза. Омраза от чужди и от свои. Безразличие - никога. Никой не води война от безразличие. Десните наричаха ДУМА „чума”, левите – „гноен цирей върху здравото тяло на партията”. Десните горяха ДУМА, левите дефилираха пред „Позитано” с плакати „ДУМА не е моят вестник!”…

И така – 28 години.

Чуждите са ясни.

А „своите”? Опитваха се да купят ДУМА, да я подкупят, да я присвоят, да я подменят, да я опитомят, да я унижат професионално, да я унищожат политически, да я съсипят финансово. ДУМА като един албатрос преведе и пренесе БСП през дивия, страховития политически щорм, но, както знаем, няма добро ненаказано и няма зло невъзнаградено.

Тази война не я води БСП. Не!

Тази война я водят конкретни персони, свързани с конкретни среди и кръгове, с прилежащите им лични, егоистични, властови интереси, с техния обслужващ персонал от медийни метреси, лакеи и наемници. През годините персоните и кръговете се сменяха, но интересите оставаха. Идеите са безсмъртни, но интересите са вечни, нали така.

Тези персони и среди, които воюваха и воюват срещу ДУМА, воюваха и воюват срещу БСП. С едната цел – да овладеят, да обсебят, да присвоят, да подчинят, да узурпират и ДУМА, и БСП. Да ги превърнат в заложник, в параван, в изтривалка, в послушно добиче, в инструмент на нечестиви интереси, перфидни предателства, политически интриги, подмолни сделки, лукавства, коварства и мерзости всякакви.

На тези персони и кръгове им пречат и ДУМА, и БСП.

За тях ДУМА, БСП, лявата идея, социалистическият идеал, антифашизмът, противопоставянето на алчния капитал, винаги са били отрицание на тяхната същност, една тегоба, един маскен бал, един театрален грим, едни лицемерни дрънканици, които да им гарантират безметежно и охолно пребиваване в политиката, във властта. Каквото и да приказват.

Те искат власт, а идеите са за „простолюдието”, за „публиката”, сиреч – за народа, който те ухажват зрелищно и презират чистосърдечно. Презират неговия мизерен, жалък, разбит живот, неговите погубени мечти, неговата ограбена духовност, неговата безнадеждност, неговата беззащитност, неговата безпределна мъка, неговото повседневно страдание, неговите стремления, неговите тежнения, неговата памет, неговата история – трагична и величава. Каквото и да приказват.

Те искат да държат като заложници и вестника, и партията, и ръководството на партията. Който поддаде. Един да поддаде, следва тотален погром. Първо на вестника, после на партията. Тези кръгове и среди искат друг вестник, защото искат друга партия. Не социалистическа. Не идейна. Не партия на духа и разума. Не партия на съпротивата. Не. Искат някаква друга, несоциалистическа партия.

За това е нашата битка за ДУМА. Защото ДУМА е последният рубеж. Непревзет. И непревзимаем."

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 311
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това