ВЕРСИЯ: Разстреляният Николай Дракополов измамил сърби с дрога - сенчестият автотърговец членувал в полицейска организация на депутат

Акценти

ВЕРСИЯ: Разстреляният Николай Дракополов измамил сърби с дрога - сенчестият автотърговец членувал в полицейска организация на депутат

205148
на 10.04.2021
ВЕРСИЯ: Разстреляният Николай Дракополов измамил сърби с дрога - сенчестият автотърговец членувал в полицейска организация на депутат
Автор:   ПИК

Показно застреляният от наемен убиец пред очите на 11-годишното дете на приятелката си автотърговец Николай Дракополов - Ники Лудия е ликвидиран заради платена авансово, но доставена некачествена пратка дрога в Сърбия. Това е основната версия, по която работят криминалистите, за да разкрият поръчковото убийство на 46-годишния сенчест бизнесмен.

препоръчано

Натрупани огромни дългове, ДДС измами и яростна вражда с конкурентен дилър на автомобили са другите версии, които се проверяват от разследващите, пише столичен седмичник.

Дракополов, чиято самоличност ПИК първо разкри, бе убит в джип "Мерцедес" на светофара на Симеоновско шосе и Околовръстен път вечерта на 6 април.

Преоблеченият като клошар наемен убиец изстреля 2 куршума в главата на Ники Лудия. Застреляният бизнесмен е издъхнал веднага, а кръвта му е оплискала невръстното дете на приятелката му, с която живее на семейни начала. Детето е било предадено на социалните служби и с него работи психолог. Приятелката на застреляният Дракополов също е изпаднала в шок от екзекуцията.

Според разпитани от полицията очевидци на разстрела, килърът е бил облечен с оветхял анцуг и с шапка на главата. Наемникът най-вероятно не е бил сам, а е получил информация от свои съучастници за движението на жертвата си. Впоследствие убиецът е избягал пеша или в посока Симеоновско шосе, или към Бистрица. Засега разпитите на свидетелите са противоречиви и не може да бъде установено със сигурност пътят, по който се е оттеглил стрелецът.

"Мястото на екзекуцията и изпълнението й подсказват, че убийството е поръчково и е дело на професионалист. Кръстовището на Симеоновско шосе и Околовръстен път е едно от малкото без камери в София. Покушението е подготвено добре, тъй като мишената е гръмната от засада без шанс да се изплъзне от куршумите", коментира криминалист пред столичен таблоид.

Макар и непознат за широката публика, разстреляният Николай Дракополов е добре известно име в столичния ъндърграунд. 46-годишният татуиран здравеняк е родом от Ловеч, но от дълги години живее в София и се занимава с внос и с продажба на автомобили. Според официалната информация от МВР, Дракополов е попадал в ареста над 20 пъти през последните години – разследван е за кражби на луксозни возила и за трафик на наркотици, както и за финансови измами.

Допреди няколко години Ники Лудия се числял към бандата на автокрадеца Светослав Петков - Лъвицата, но се оттеглил от занаята, след като попаднал в полезрението на МВР. Според източници на изданието от столичния ъндърграунд, Ники Лудия се е занимавал с трафик на наркотици от България към Европа, като често пътувал до Сърбия, Италия и Германия. Смята се, че Дракополов е прекарвал чрез внос-износа на автомобили наркопратки, като е работил съвместно с различни крими босове и организации.

"Преди няколко месеца се понесе слух, че Лудия е прецакал сърби с доставката на кокаин - стоката му била силно размешана и се различавала от мострата. Сърбите са поискали да им бъдат върнати парите заради некачествената дрога и са го предупредили, че ще има отмъщение. Заради това Драгополов ходеше дълго време с охрана", споделя запознат със схемите на разстреляния сенчест автотърговец.

По всяка вероятност с убийството на Ники Лудия са се заели български наемници, а посредници по веригата са съпричастни към трафика на наркотици към Сърбия родни наркобосове.

В подкрепа на тезата за "сръбската" връзка е и членството на Николай Дракополов в Международната полицейска организация – ИПО, която е основана от сръбския депутат Илия Животич, член на Сръбския патриотичен съюз. ИПО е неправителствена организация, основана от Животич, която няма формална връзка с правоприлагащите органи, макар че в нея членуват предимно бивши служители на полицията и службите.

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това