Веско Маринов няма пари за хосписа на майка си

Лица

Веско Маринов няма пари за хосписа на майка си

47276
на 17.11.2021
Веско Маринов няма пари за хосписа на майка си
Автор:   "Ретро"

Финансовото положение на естрадния трубадур Веселин Маринов ставало все по-тежко и той вече трудно покривал дори най-належащите си разходи. Напоследък едва му стигали парите да плаща таксата за частния старчески дом, където изпрати възрастната си майка Мария преди близо 4 години. За капак не можел и да я посещава, тъй като новите Ковид мерки забраняват свижданията в домове за възрастни.

препоръчано

Старицата бе настанена от сина ѝ в хоспис в село Подгорие, община Костенец, след кончината на нейния съпруг. Тогава заринатият с работа певец нямаше възможност да се грижи физически за самотната пенсионерка и я изпрати във ВИП резиденцията за възрастни. Медицинското заведение обаче е сред най-скъпите у нас, а месечните такси там достигат до 1580 лева. Първоначално Маринов на драго сърце давал сумата, защото бил много доволен, че персоналът обгрижвал майка му Мария старателно, а тя била болна и имала необходимост от непрекъснати медицински грижи и рехабилитация. След като обаче го ударила Ковид кризата, се видял в ужас кое по-напред да плаща. Оказа се, че цялата техника на Веселин е била закупена на кредит. Когато концертите му започнали един по един да пропадат заради пандемията, той нямало как да покрива вноските по заемите си. Спонсорите, обещали му подкрепа за турнетата, също се оттеглили и певецът останал без пукната стотинка в кеш. „Върнах се в студентските години“, ожали се наскоро трубадурът от Полски Тръмбеш, който бил на косъм да обяви тотален банкрут.

Единственият му изход бил да започне да разпродава имотите, в които е инвестирал през годините. Изпълнителят на „Горчиво вино“ има недвижимости в родния си град, няколко апартамента в столицата, както и къща край Банско, която е най-новата му придобивка. Именно с нея Веселин не искал да се разделя, защото тъкмо с настоящата му годеница Веселина я обзавели, както си мечтаели, и я обитавали от съвсем скоро. Бившата сервитьорка от Добрич, която разби семейството си и остави две деца, за да заживее с певеца, бе обвинена от мнозина в меркантилност, но въпреки трудните финансови времена за Маринов, тя продължава да бъде до него.

Най-голямата болка на музикалния ас била, че не знаел докога ще може да плаща старческия дом на майка си и че не успявал да помага щедро на внучетата си. Той стана дядо на близнаци миналата година от единствената му дъщеря Йоана. Добре че съпругът ѝ Евгени бил компютърен спец и вземал голяма заплата, за да могат младите да живеят охолно и без помощта на фалиралия певец.

Сподели:
Бомба x
ПОЧИТ: Честваме велик пророк от Библията ПОЧИТ: Честваме велик пророк от Библията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с гръмовни разкрития за схемите в ББР и кръга Сиела - протежетата на Кирил Петков прибират по 45 бона месечно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с гръмовни разкрития за схемите в ББР и кръга "Сиела" - протежетата на Кирил Петков прибират по 45 бона месечно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това