Виктория Нюланд призова за прогрес по украинския мир

СВЕТЪТ ДНЕС

Виктория Нюланд призова за прогрес по украинския мир

4639
на 18.05.2015
Виктория Нюланд призова за прогрес по украинския мир
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Американският помощник държавен секретар Виктория Нюланд призова за конкретен прогрес по отношение на украинският мирен план по време на посещението си в Русия.

препоръчано

Визитата на Нюланд идва след като миналата седмица на посещение в страната беше и държавният секретар на САЩ Джон Кери. Разговорите на високо ниво събудиха отново надеждата за напредък по отношение на крехкия мир в Украйна, където споразумението от Минск за спиране на огъня беше нарушавано многократно.

Нюланд заяви, че в момента разговорите са били насочени по-скоро към пълното прилагане на примирието, както и пристъпването към по-нататъшни действие по мирния план, в това число и договарянето на избори в териториите, контролирани от сепаратистите.

свързани новини

Помощник държавният секретар заяви, че между Москва и Вашингтон е било постигнато споразумение руско-американските контакти по отношение на украинската криза да продължат. В същото време заместник-министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин призова за "стартирането на истински диалог" между Киев и сепаратистите след срещата си с Нюланд.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК