Високопоставен ирански генерал е в неизвестност след израелски удари в Бейрут

Близък изток

Високопоставен ирански генерал е в неизвестност след израелски удари в Бейрут

10758
преди 6 часа
Високопоставен ирански генерал е в неизвестност след израелски удари в Бейрут
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Високопоставен ирански генерал е в неизвестност след израелски удари в Бейрут. Есмаил Каани е командир на елитните отряди Куудс.

препоръчано

Той е пътувал до Ливан след убийството на лидера на Хизбула Хасан Насрала. Ирански източници твърдят, че по време на израелската атака той е бил в квартал Дахия - квартала в Бейрут, смятан за бастион на Хизбула. От тогава, обаче, няма връзка с генерала, предава БНТ.

Кудс са поделението на иранската революционна гвардия за външни операции. Каани оглави бригадите през 2000 година след убийството Касем Солеймани, който беше убит при американска бомбардировка в Ирак. За разлика от предшественика си, Каани не е много популярен в Иран. Като командир на елитното поделение той предпочиташе да стои в сянка.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК