Вход
София
Времето в София 10 o C

Вицепремиерът Екатерина Захариева с коментар за горещото политическо лято: Нахално и цинично е точно БСП да говорят за корупция

Вицепремиерът Екатерина Захариева с коментар за горещото политическо лято: Нахално и цинично е точно БСП да говорят за корупция

на 20.07.2020
9483
0
Вицепремиерът Екатерина Захариева с коментар за горещото политическо лято: Нахално и цинично е точно БСП да говорят за корупция
Автор: ПИК
20.07.2020
0
9483

Малко нахално и цинично е точно БСП да говорят за корупция. Но от гледна точка на протестиращите, които искат по-доре работещи институции, ние трябва да чуем какво искат. Има хора и те са недоволни. Това коментира пред БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. И допълни, че никой от управляващите не се заблуждава, че няма проблеми.

Не съм присъствала на по-вял дебат от днешния, каза тя по повод дебатът за вот на недоверие от днес, смята тя по повод днешните дебати за вота на недоверие в Народното събрание.

Мисля, че не сме скъсали връзка с хората. Опозицията има право да внася вот на недоверие, да даде критиките си, не чухме предложения, очевидно не са наясно какво трябва да се направи, а ние трябва да се вслушаме защо хората са на улицата, коментира Захариева.

Оставката на който и да е кабинет няма да реши проблемите. Колкото и интелигентни хора да са на улицата, има институции, които правят законите и промените, посочи тя и допълни, че така работи демокрацията, смята тя.

Не идват леки времена, 4-дневен съвет не е имало отдавна, от Брюксел идват и позитивни и негативни новини, коментира външният министър дебатите в белгийската столица по отношение на помощта за справяне с последиците от COVID-19.

Имаме няколко месеца до изборите и много тежка ситуация в целия свят, обобщи тя. 

По отношение на трите оставки, за които говори Борисов - на министрите Владислав Горанов, Емил Караниколов и на Младен Маринов, Захариева посочи, че дори и за съмнения се искат оставки.

А за оставката на главния прокурор тя смята, че хората могат да искат оставки на всички, но тя, като бивш министър на правосъдието, смята, че е неприемливо да се иска оставката от изпълнителната власт на главния прокурор и на председателя на ВКП. 

Оценката за главния прокурор ще дойде като резултат от работата. Считам, че, ако искаме да сме правова държава, не би трябвало да си позволяваме да искаме оставки, защото съдебната власт е независима, отсече тя.

Захариева коментира и преговорите в Брюксел за средствата за справяне с последиците от коронавируса, в които участва премиерът Бойко Борисов.

От една страна са държавите, които искат не заеми, а повечето грантове, има спорове и точно за какво да се разходват средствата, има доста спорове там. Но фактът, че са 4-и ден там говори, че може да се получи резултат скоро. Ние смятаме, че трябва да има бързо решение и да има солидарност. Всички държави и икономики пострадаха при тази криза, отсече външният министър. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34762
архив

Малко преди началото на мача единият отбор излиза от съблекалнята, хваща рефера в тунела и започва да го налага. - Ама какво правите - дърпа се нещастникът. - Защо ме биете, мачът даже не е започнал... - Автобусът ни тръгва веднага след мача, може тогава да нямаме време...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
СВЯТ ДЕН: Тази светица изтърпяла страшни мъчения заради вярата си, а тези две прекрасни имена трябва да почерпят
x