Владимир Путин иска по-добри отношение с Европейския съюз

ЕС

Владимир Путин иска по-добри отношение с Европейския съюз

2138
на 28.01.2021
Владимир Путин иска по-добри отношение с Европейския съюз
Автор:   ПИК

Руският президент Владимир Путин иска по-добри отношения с Европейския съюз, съобщават световните агенции, цитирани от БТВ.

препоръчано

Той обяви това по време на участието си в годишната среща на Световния икономически форум в Давос.

 „Сегашната ситуация не е нормална. Имаме нужда да се върнем към позитивен дневен ред. Това е в интерес на Русия, а убеден съм и на Европейския съюз. Ние сме готови за това, искаме го и ще се стремим към това.  Но любовта е невъзможна, ако е заявена само от едната страна. Трябва да е взаимна“, заяви руският президент.

Позицията на руския президент идва на фона на обтегнатите отношения между Брюксел и Москва заради случая „Навални“ и желанието на някои европейски държави за налагане на санкции на Русия.

На онлайн форума Путин подчерта ролята на страната си в глобалния енергиен пазар, разкритикува Интернет гигантите и заяви, че в определен смисъл се конкурират с държавите.

За последните 12 години това е първото участие на Владимир Путин в Световния икономически форум.

 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 127
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това