Властите във Венецуела обвиниха четирима журналисти в тероризъм

Америка

Властите във Венецуела обвиниха четирима журналисти в тероризъм

5056
на 08.08.2024
Властите във Венецуела обвиниха четирима журналисти в тероризъм
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Четирима журналисти, арестувани по време на размириците след президентските избори във Венецуела на 28 юли, са обвинени в тероризъм, съобщи днес венецуелският Синдикат на медийните работници (СМР), като осъди невъзможността задържаните журналистите да избират своите адвокати, предаде Франс прес.

препоръчано

"Осъждаме неправомерното и произволно използване на законите за борба с тероризма във Венецуела, особено срещу журналисти, задържани по време на следизборните протести в страната", се казва в изявление на СМР, публикувано вчера в социалните мрежи.
Фотографите Юснер Алварадо и Дейси Пеня, операторът Паул Леон и журналистът Хосе Грегорио Карнейро са обвинени в тероризъм и са вкарани в затвора.

"Във всички тези случаи правото на лична защита е било отказано", посочва синдикатът.
Венецуелската прокуратура съобщи също, че е започнала наказателно разследване срещу кандидата на опозицията Едмундо Гонсалес Урутия и лидера на опозицията Мария Корина Мачадо, които излязоха със съвместно изявление, в което призоваха военните да "застанат на страната на народа".

В петък Националният избирателен съвет потвърди победата на президента Николас Мадуро с 52 процента от гласовете, но не публикува всички протоколи от избирателните секции, като се аргументира с това, че е станал жертва на кибератака.     

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК