ВНИМАВАЙТЕ: Надуваемите пояси за море от случайни сергии - рискови

Животът днес

ВНИМАВАЙТЕ: Надуваемите пояси за море от случайни сергии - рискови

9570
на 21.07.2019
ВНИМАВАЙТЕ: Надуваемите пояси за море от случайни сергии - рискови
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Надуваемите пояси за море и други подобни артикули за плажа, купени от случайни сергии са рискови, напомнят от Комисията за защита на потребителите. Основната опасност при ползването на опасни надуваеми предмети за плажа е от удавяне.

препоръчано

"До подобна ситуация може да се стигне в резултат от заплитане или впримчване на крайниците на ползващия надуваемото изделие или дори на цялото тяло, което може да се случи както над, така или под повърхността на водата. При внезапно изпускане на въздуха, ако клапаните не са достатъчно надеждни, може неочаквано да се загуби плаваемост. При други обстоятелства може да се стигне до преобръщане на средството, което също е опасно”, посочи Константин Арабаджиев, член на КЗП пред Дарик.

Арабаджиев препоръча при закупуването на плажни принадлежности да не се рискува с непознати или съмнителни търговци.

"На другия ден е възможно вече да не е на това място и да няма как да го открием, за да му потърсим сметка за всеки проблем, който евентуално може да възникне с покупката. Много по-вероятно е закупената от несигурен търговски обект стока да се окаже опасна или пък с някакъв дефект", коментира още той.

Така ако търговецът не може да бъде намерен, ние няма как да поискаме да върнем опасната стока и да получим парите си за нея обратно или пък да предявим рекламация, ако се окаже, че това, което сме си купили, има едно или друго несъответствие.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с най-дълбоко гърло Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО) УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с "най-дълбоко гърло" Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК