ВНИМАНИЕ! Вижте четирите признака, че нещо в организма ни не е наред

Бомба

ВНИМАНИЕ! Вижте четирите признака, че нещо в организма ни не е наред

51032
на 14.03.2017
ВНИМАНИЕ! Вижте четирите признака, че нещо в организма ни не е наред
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Телата винаги ни подсказват, когато нещо в организма ни не е наред. Нито един симптом на неразположение не бива да бъде подминаван. Голяма част от тях са признак на дефицит на хранителни вещества. Вижте 4 признака за дефицити.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Промени в настроението и енергийните нива

Започвате и завършвате деня си много уморени. Липсата на енергия се усеща от мига, в който се събудите, а настроението ви е колебливо. Твърде възможно е тези неразположения да подсказват за дефицит на витамини от групата В. Много е лесно да се допусне техния дефицит, тъй като те бързо се изчерпват, защото на тялото му са необходими за производството на енергия, но също така и за метаболизирането на протеини и хормони. Когато не се храните пълноценно, резервът на витамините се изчерпва и се чувствате по-често слаби и без настроение. Витамини от групата В може да си набавите чрез приема на хранителни добавки обогатени с тях или чрез консумацията на пълнозърнести храни, соеви ядки, киноа, червено месо и други, съветват от "Аз жената".


Повишена тревожност и безпокойство

Всеки от нас има в ежедневието си стрес, но при някои хора чувството на безпокойство и тревожност е в пъти повече. Появява се и безсъние... Може би не приемате достатъчно магнезий с храните и напитките. Този важен минерал може да бъде от полза, тъй като действа като релаксант и спомага за подобряване на притока на кръв към мозъка и намаляване на напрежението. Тревожността често е причина за появата и на чревни проблеми и усещане за гадене, болки в стомаха. Източници на магнезий са тъмни зелени листни зеленчуци, черен шоколад, ядки, семена и други. Разбира се може да приемате и хранителни добавки с магнезий, като се предлагат и такива в комбинация с витамин В12.

свързани новини

 

Повишен апетит

Храните се редовно и разнообразно, но гладът ви към въглехидратни храни като хляб, макаронени изделия, бисквити, сладкиши се е повишил. Сякаш не можете без да хапнете от тях. Това може да е знак, че имате дефицит на хром. Хромът е много важен за метаболизирането на въглехидратите, поддържането на нормални стойности на кръвната захар. Храни богати на хром са яйчен жълтък, банани, ябълки, броколи и други.


Суха, лющеща се кожа, екзема

Сухата кожа, която се лющи не бива да бъде неглижирана. При подобно неразположение веднага нанасяме подхранващ продукт, но той облекчава раздразненията за кратко време и въздейства външно. Сухата кожа често се свързва с недостига на омега-3 мастни киселини.
Те са много важни за здравето и красотата на кожата и спомагат за намаляване на възпалението, като същевременно хидратират. Може да си ги набавите с консумацията на по-мазни риби, семена от чиа, ленено семе, чрез хранителни добавки и други.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК