Вход
София
Времето в София 13 o C

ВОЙНА ДО ЧЕРВЕНО: Валери Жаблянов разби Нинова и кохортата й: Какво е обновлението с министри на Жан Виденов и Станишев

ВОЙНА ДО ЧЕРВЕНО: Валери Жаблянов разби Нинова и кохортата й: Какво е обновлението с министри на Жан Виденов и Станишев

на 30.09.2020
49450
0
ВОЙНА ДО ЧЕРВЕНО: Валери Жаблянов разби Нинова и кохортата й: Какво е обновлението с министри на Жан Виденов и Станишев
Автор: ПИК
30.09.2020
0
49450

„Мисля, че съм бил последователен и смятам, че има хиляди социалисти, които споделят моя критичен поглед към водената политика в БСП през последните четири години. В парламентарната група има около 4-6 човека, които сами си разпределят времето за говорене в пленарна зала, а останалите народни представители стават заложници“, заяви Валери Жаблянов пред Нова телевизия. Както медията ни показа на живо, общо шест народни представители напуснаха парламентарната група на БСП, сред които и Жаблянов.

Той реагира остро и заяви, че Нинова е загубила национални избори, което е ясен знак на какво положение е партията.

„Достойнството не може да се крепи върху дългогодишни лъжи и интриги. Учудвам се на хора като Кирил Добрев, които влязоха в Националния съвет и как ще продължават да работят с това ръководство. По време на конгреса Анна Пиринска попита какви са критериите за влизане в този организационен орган, а е видно, че влизат хора единствено близки до лидера“, заяви Жаблянов и допълни, че в момента БСП няма нищо общо със социалистическата идея.

Той разкри, че дясната политика в БСП и ръководството могат да бъдат провеждани и без да се правят политики. „Тя се води защото се изповядва в БСП. Ако погледнете състава ще видите министри на Жан Виденов на Сергей Станишев. Какъв тип обновление, кадрово или идейно“, запита Жаблянов и уточни, че всичко това го е казал открито на всички форуми.

„Добрев предпочете отново да се качи с ездачката на един кон“, заяви Жаблянов, като припомни думите на Кирил Добрев, че организациите на БСП са „умрял кон“.

На въпрос дали ще подкрепят кворума на управляващата коалиция, Жаблянов припомни, че парламентът работи и без регистрация на БСП вече месец. „БСП подкрепя ГЕРБ, в две населени места ние нямахме издигнат кандидат. Партията загуби разромно изборите, но това се скри зад фанфарите от конгреса“, заяви Валери Жаблянов и допълни, че това може да се дължи на много неща, но основното е, че няма достатъчно капацитет в управлението на партията.

Валери Жаблянов избухна: Кампанията на Нинова беше построена върху лъжа </p><p>

Валери Жаблянов избухна: Кампанията на Нинова беше построена върху лъжа

„Ни най-малко съм разочарован от резултата си....

на 14.09.2020

„Президента вчера лично разсея съмненията за напрежение между него и БСП“, допълни още депутатът по повод напускането на Калоян Методиев след купон на Боровец с Нинова.

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34629
архив

- Ало, како, стана нещо много лошо! Тате се качи да бере ябълки и падна от дървото! - И какво? - Ами загубихме го, како! - Добре, де, а под дървото търсихте ли?

x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x