Всеки десети в Кюстендил е без работа

Региони

Всеки десети в Кюстендил е без работа

8645
на 28.01.2019
Всеки десети в Кюстендил е без работа
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

9,3% е равнището на безработица на територията на Дирекция „Бюро по труда” – Кюстендил. Това съобщи Юлиан Карпузов, временно изпълняващ длъжността на директор на местната дирекция, цитиран от "Фокук"

препоръчано

Данните сочат, че броят на регистрираните безработни лица от общините Кюстендил, Невестино и Трекляно е 2475 души. 9,2% е равнището на безработица на територията на община Кюстендил, 14,3% е безработицата в община Невестино, а в община Трекляно равнището на безработица е 10,6%. По професионален признак най-висока е безработицата при хората без специалност и професия – 54,2% от общия брой регистрирани. Следват специалистите и тези с работническа професия. Данните сочат още, че хората със средно и специално образование са най-много. След тях се нареждат тези с начално образование и хората с основно образование. В дирекцията са регистрирани като безработни лица и 249 души с висше образование, което е 10,1% от общия брой регистрирани лица, останали без работа, но активно търсещи.

„Преработващата промишленост, търговията и хотелиерството търсят най-много персонал в Кюстендил“, посочи Юлиан Карпузов. По думите му сред секторите, предлагащи най-много свободни работни места за безработни лица на територията на общините Кюстендил, Невестино и Трекляно, са социалните и административните дейности, както и образованието. Данните на дирекцията сочат, че в рамките на един месец работа са си намерили 136 души, като над 80% от тях са наети на първичния трудов пазар, от работодатели. 27 души са започнали работа на места, осигурени чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. 234 души е входящият поток в Дирекция „Бюро по труда” – Кюстендил, за един месец, а изходящият е 230 лица. За месец време са заявени 30 нови свободни работни места, като 7 от тях са по субсидинара заетост.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК