Всеки пети служител на Острова иска да работи от вкъщи и в бъдеще

СВЕТЪТ ДНЕС

Всеки пети служител на Острова иска да работи от вкъщи и в бъдеще

3907
на 23.05.2020
Всеки пети служител на Острова иска да работи от вкъщи и в бъдеще
Автор:   ПИК

Всеки пети или 20% от работещите във Великобритания предпочитат главно да работят от вкъщи в бъдеще. Едва 16% пък се надяват хоумофисите да заменят тези в работата, показват данни от проучване на изследователската организация Британски съвет на офисите, съобщиха световните агенции.

препоръчано

38% от анкетираните посочват, че изобщо не планират да работят от вкъщи. Други 27% смятат за по-малко от половината седмица да се трудят у дома. Над една трета признават, че им липсва социализацията с колегите и излизането извън дома. 25% от служителите на Острова посочват, че им лиспва физическо разграничение между работа и почивка. „Карантината създаде голяма доза спекулации относно края на работата в офиси – проучването ясно показва, че просто защото хората могат да правят нещо от вкъщи, не означава, че наистина ще го направят”, коментира шефът на организацията Ричърд Каунтце.

Същевременно друго проучване сочи, че двама от пет служители работят в неподходящи домашни условия, пишат от „Индипендънт”. Това означава, че те използват импровизирани офиси, като дивана, масите, дори леглата у дома. Само един от четирима посочва, че има отделна стая, която използва за офис, показва проучването на Инcтитyтa зa yпpaвлeниe нa paбoтнитe мecтa и cъopъжeния (ІWFМ).

Половината от анкетираните посочват, че са демотивирани и лесно се разсейват. Подобно на предишното проучване, това също отчита размити линии между работата и личния живот.

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 243
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това