Всеки трети европеец скептичен за ваксинирането

ЕС

Всеки трети европеец скептичен за ваксинирането

2916
на 05.05.2021
Всеки трети европеец скептичен за ваксинирането
Автор:   ПИК

Скептицизмът по отношение на ваксините срешу коронавируса в ЕС остава висок, заяви вчера висш представител на съюза, като се позова на скорошно проучване. Той цитира проучване сред 27 000 европейци, направено през февруари и март.

препоръчано

Според Мартин Зелмайер, посланик на ЕС във Виена, 33 процента от жителите на съюза казват, че нямат желание да се ваксинират колкото се може по-скоро или въобще през пастоящата година. А подобно отношение застрашава така желаното от ЕС постигане на колективен имунитет посредством масова ваксинация, допълни той, цитиран от „Монитор“.

Зелмайер освен това призова за разбиране, ако планираният от ЕС т. нар. зелен ваксинационен сертификат не работи на 100 процента от самото начало. По думите му страните членки трябва да се разберат по два ключови въпроса преди пускането му, което би дало възможност на хората отново да пътуват.

Първо, трябва да е ясно кога човек ще се счита да ваксиниран – три седмици след първата доза или след пълна иминизация. Второ, страните трябва да се разберат дали ще признават само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата, или ще включат в сертификата и вече широко използваните китайски и руски ваксини.

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това