Вучич обеща предсрочен вот на 17 декември

Балкани

Вучич обеща предсрочен вот на 17 декември

8106
на 13.10.2023
Вучич обеща предсрочен вот на 17 декември
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Предсрочни избори, за каквито настояваше опозицията, ще се проведат в Сърбия на 17 декември. Новината съобщи президентът Александър Вучич, като уточни, че ще ги насрочи официално до 2 ноември, предаде ТАНЮГ.

препоръчано

Освен за нов състав на парламента, ще се гласува също за местната власт в столицата Белград, за местното управление на автономната област Войводина, както и в общините, в които кметовете са решили да си подадат оставки, за да може местните избори да се проведат заедно с парламентарните.

“Избори на 17 декември, изпълнихме всичките им искания на опозицията. Искаха избори в Белград и парламентарни избори и ги получиха, ще има избори и във Войводина”, обяви Вучич пред сръбската национална телевизия.

Той уточни, че ще насрочи изборите, след като се върне от Ню Йорк, където заминава на 21 октомври за заседанието на Съвета за сигурност на ООН, предава "Труд“.

Последният парламентарен вот в Сърбия се състоя през април миналата година. Най-голяма подкрепа получи Сръбската прогресивна партия на Вучич, която разполага със 120 депутати в 240-местния парламент. Вучич каза още, че поради задълженията си няма да има време да участва в предизборната кампания и помоли гражданите внимателно да слушат кой какво говори.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК