Възход: Партията на Найджъл Фарадж продължава да набира сериозна подкрепа във Великобритания

Европа

Възход: Партията на Найджъл Фарадж продължава да набира сериозна подкрепа във Великобритания

8109
на 12.05.2019
Възход: Партията на Найджъл Фарадж продължава да набира сериозна подкрепа във Великобритания
Автор:   ПИК

Новата партия на Найджъл Фарадж „Брекзит“ се радва на подкрепата на два пъти повече гласоподаватели, отколкото двете основни британски партии – Консервативната и Лейбъристката – взети заедно преди европейските избори на 23 май. Това сочат последните проучвания на общественото мнение, цитирани от световните агенции и БНР.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Анкетата на центъра Opinium, поръчана от „Обзървър“ показва, че партията „Брекзит“ е на път да спечели 34 % от гласовете. Лейбъристката партия е 2-ра с 21 на сто, проевропейската Либералдемократическа партия е трета с 12 %, а Консервативната партия е едва на четвърто място с 11 % подкрепа.

Не по-малко тревожни са данните за управляващите консевратори и при отговора на въпроса сред анкетираните какви са техните намерения за гласуване на следващите общи избори.

28 % са посочили лейбъристите, а 22 консевраторите, но партията „Брекзит“ изостава само на 1 процент от тях.

Найджъл Фарадж основа партията през април с цел да накаже политическия елит, който обвинява в предателство към гласувалите за Брекзит.

Премиерът Тереза Мей води преговори с лидера на лейбъристите Джереми Корбин в опит да постигне сделка за Брекзит, която да бъде одобрена в парламента. След като стана ясно обаче, че такава сделка едва ли ще бъде постигната преди 23 май по закон Великобритания трябва да вземе участие в изборите за Европейски парламент.

свързани новини

Обединеното кралство трябва да напусне ЕС до 31 октомври.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК