ВЪЛНАТА НАСТЪПВА: И Перник влезе в червената COVID зона

Здраве

ВЪЛНАТА НАСТЪПВА: И Перник влезе в червената COVID зона

6914
на 26.08.2021
ВЪЛНАТА НАСТЪПВА: И Перник влезе в червената COVID зона
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Перник влезе в червената зона, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Стела Димитрова.

препоръчано

Регистрираната 14- дневна заболеваемост е 207 на 100 000 души. Успоредно с броя на заболелите расте и броят на хоспитализациите.

Към днешна дата на болнично лечение са 55 жители на областта, като 11 от тях се лекуват извън региона. Местните болници са готови да реагират при увеличаване броя на нуждаещите се от хоспитализация, са заявили директорите им на среща с областния управител д-р Симеон Василев, предаде БНР.

Според тях един от най-големите проблеми и сега е липсата на достатъчно персонал в лечебните заведения. Въпреки недостига и умората медиците са достатъчно мотивирани за работа, са подчертали те.

свързани новини

От началото на пандемията досега в региона са регистрирани 8440 случаи на коронавирус. Починалите са 421. Поставени са 36 094 дози ваксина, като със завършен ваксинационен цикъл са 18 225 жители на областта.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК