Въпреки разговорите за отмяна: Решителното гласуване за Брекзит ще се проведе

Европа

Въпреки разговорите за отмяна: Решителното гласуване за Брекзит ще се проведе

7166
на 07.03.2019
Въпреки разговорите за отмяна: Решителното гласуване за Брекзит ще се проведе
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

От „Даунинг стрийт“ №10 настояват, че решителното гласуване на сделката за Брекзит на Тереза Мей ще се състои, както беше обещано във вторник, въпреки преговорите в Брюксел, съобщава британският вестник The Guardian, цитиран от „Фокус”.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Говорителят на премиера повтори насоката, че правителството е решено да осигури „правно обвързващи промени“ относно ирландския предпазен механизъм, въпреки че, главният прокурор Джефри Кокс, се върна с празни ръце от преговорите.

Малко преди да напусне Брюксел, той призна, че са изразени „силни гледни точки“ по време на три часа „енергични“ дискусии.

От „Даунинг стрийт“ коментират, че преговорите са били „трудни“, но подчертават, че гласуването ще се проведе във вторник, както беше решено от Мей. Ако бъде загубено, депутатите ще гласуват следващите няколко дни дали да блокират Брекзит без сделка и дали да удължат датата за излизане.

Висши европейски дипломати заявиха, че заместник-главният преговарящ от страна на блока, Сабине Уайанд, е предложила „мрачен“ анализ на преговорите. Според дипломатическа бележка, Уайанд е казала на посланиците: „Исканията на Кокс отиват отвъд, където може да отиде Барние“.

Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние даде доклад за напредъка на длъжностните лица, включително председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Говорител на Европейската комисия разкри, че Барние „е информирал комисарите, че докато преговорите се провеждат в конструктивна атмосфера, дискусиите са трудни“.

Последните преговори бяха съсредоточени върху превръщането на серия от обещания, направени в писмо през декември от Юнкер и неговия колега от Европейския съвет Доналд Туск, в правно обвързващи ангажименти.

Департаментът за излизане от ЕС се опита да подчертае решимостта си да продължи напред , като обяви, че ще създаде три нови експертни групи, които да проучат „алтернативни споразумения“ за избягване на граница между Северна Ирландия и Република Ирландия.

Една група ще се състои от „технически експерти в областта на търговията и митниците“, втората - от бизнеса и синдикатите, и една трета от депутатите, заявиха от департамента за излизане от ЕС.

На тях ще бъде възложено да разглеждат най-добрите международни практики и да проучват технологията, която може да се използва за ограничаване на граничните проверки.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК