В Ботевград излизат на протест срещу шума от магистрала "Хемус"

Региони

В Ботевград излизат на протест срещу шума от магистрала "Хемус"

17186
на 20.06.2020
В Ботевград излизат на протест срещу шума от магистрала Хемус
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Жителите на община Ботевград излизат на протест днес. Причината е шумовият терор, на който са подложени вече 30 години, съобщава БТВ.

препоръчано

Проверка на експерти от Института за пътна безопасност установи, че с 50 процента са завишени нивата на шума от магистрала "Хемус".

Протестното шествие започва в 10:30 от площада  в Ботевград и ще стигне до магистралата. 

"Решихме да протестираме, защото това е проблем, който съществува в Ботевград повече от 20 години. Много институции са изразявали становище и са правени подписки, но няма никакъв резултат", заявиха протестиращите и отбелязаха, че се обръщат директно към премиера Бойко Борисов за проблема.

Според тях решението е да се инсталират шумоизолиращи съоръжения в участъка от магистралата, който е над вилната зона Зелин и е 2 км. Те уточниха, че вилната зона е по-голяма дори от самия град.

 Около 1 000 души са заявили, че ще се включат в протеста.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК