В Бразилия предупредиха жените да отложат забременяването заради коронавируса

Америка

В Бразилия предупредиха жените да отложат забременяването заради коронавируса

3545
на 17.04.2021
В Бразилия предупредиха жените да отложат забременяването заради коронавируса
Автор:   ПИК

В Бразилия предупредиха жените да отложат забременяването, докато най-лошото от пандемията от коронавируса премине, казвайки, че вирусният вариант, който е завладял южноамериканската държава, изглежда засяга бъдещите майки повече от по-ранните версии на коронавируса. Това съобщи британският вестни The Guardian, цитиран от „Фокус”.

препоръчано

Препоръката се отправя на фона на факта, че Бразилия продължава да бъде един от глобалните епицентрове на пандемията, като всеки ден повече бразилци умират от вируса, отколкото където и да било другаде по света.

Болниците не издържат на натиска, а запасите от лекарства, необходими за интубиране на тежко болни пациенти, са твърде малко, затова Бразилия се обръща към международни партньори за помощ за спешни доставки.

"Ако е възможно, отложете бременността за малко до по-добър момент", каза служител на здравното министерство по време на пресконференция.

Той каза, че препоръката отчасти се дължи на стреса върху здравната система, но и на по-лесно предавания бразилски вариант, известен като P1.

„Клиничният опит на специалистите показва, че този нов вариант действа по-агресивно при бременни жени“,  аргументира се здравният служител.

Преди това случаите на Covid-19 по време на бременност са били фокусирани върху последния триместър и раждането, докато напоследък има по-сериозни случаи през втория, а понякога и първия триместър, каза той.

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това