В Букурещ затегнаха противоепидемичните мерки

Балкани

В Букурещ затегнаха противоепидемичните мерки

2505
на 07.03.2021
В Букурещ затегнаха противоепидемичните мерки
Автор:   ПИК

Властите на столицата на Румъния решиха днес да затегнат ограничителните мерки в града поради увеличаването на броя на хората, заразени с коронавирус. Това съобщава румънската агенция Agerpres, цитирана от „Фокус”.

препоръчано

Вчера в Букурещ бяха регистрирани 906 нови случая на коронавирусна инфекция, с което заболеваемостта в столицата достигна 3,12 случая на 1 000 жители.

Комитетът за извънредни ситуации на столицата на страната реши, че в Букурещ ще бъдат затворени вътрешните помещения в ресторантите и баровете, както и театрите, кината и хазартните заведения.

Забранени са представления на открито, концерти, фестивали.

Само децата в предучилищна възраст (детски градини), учениците в началните и професионални училища могат да посещават образователни институции. Учениците от 8, 12 и 13 клас ходят на училище в непълен състав.

Мерките се въвеждат за 14 дни, започвайки от 00:00 часа на 8 март.

Според действащите в страната правила, ако честотата в дадено населено място надхвърля три случая на хиляда жители, тогава в него се въвежда „червен код“, който предвижда строги ограничителни мерки. Ако честотата надвишава шест случая на 1 000 жители, тогава в селището се въвежда карантина.

 

 

Сподели:
Бомба x
Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете
ПИК TV x
Превратът на Радев успя (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО) Превратът на Радев успя (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО)
ново
Днес: 141
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това