В Карлово почетоха паметта на Апостола

Региони

В Карлово почетоха паметта на Апостола

12020
на 19.02.2015
В Карлово почетоха паметта на Апостола
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Стотици жители на Карлово и гости на града присъстваха  тази вечер на възпоменателната церемония на площад „Васил Левски” по повод 142- рата годишнина от гибелта на  Апостола,предаде БНР.  

препоръчано

"През всички режими, обрати, правителства, страсти, омрази, разединения само един обединява народа  и той има много имена - Левски, Дякона, Апостола, но той е единствен",  заяви в  словото си  вицепремиерът и министър по европейсите въпроси Томислав Дончев. По думите му - "Левски е универсалната мяра, с която можем да мерим всичко и който иска да води народа трябва да се научи да ходи в неговите стъпки". Томислав Дончев цитира и думите на Апостола от 1872 година:  „От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейси народи”. "Можеше да  бъде  казано и вчера, и пак щеше да бъде вярно", подчерта вицепремиерът и допълни, че  почти век и половина тази  мисъл  е останала повече препоръка, отколкото реалност. „142 години България равнява настоящото спрямо следите оставани от  Апостола в миналото. За гордост или за срам повечето негови цели са и наши”,  добави Дончев.   

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Васил Левски в знак на преклонение. Възпоменателните прояви в Карлово продължават и утре.  В църквата „Света Богородица” ще бъде отслужена панихида в памет на Апостола, а  на площад  „Васил Левски” ще се състои  митинг – поклонение.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК