В Кишинев премина митинг на противниците на обединението между Молдова и Румъния

СВЕТЪТ ДНЕС

В Кишинев премина митинг на противниците на обединението между Молдова и Румъния

4989
на 27.03.2016
В Кишинев премина митинг на противниците на обединението между Молдова и Румъния
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мащабен митинг на противниците на обединението между Молдова и Румъния, събрал хиляди души от различни части на страната, премина тази сутрин в центъра на Молдова при паметника на княз Стефан Велики, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на РИА Новости.

„Представители на пет обществени организации излязоха на протест срещу идеята за обединението на Молдова с Румъния. Ние смятаме, че република Молдова трябва да остане независима държава и осъждаме действията на унионистите, които призовават страната да бъде ликвидирана“, зави лидерът на младежкото спортно движение „Воевода“ Николай Паскару.

В неделя редица прорумънски движения проведоха събор, в който отбелязаха обединението на Бесарабия и Румъния, състояло се на 27 март 1918 г. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК