В Кюстендил се проведе ретропарад на автомобили

Региони

В Кюстендил се проведе ретропарад на автомобили

5731
на 21.09.2019
В Кюстендил се проведе ретропарад на автомобили
Автор:   ПИК

Кюстендил бе домакин на ретропарад на автомобили, съобщава БНР.

препоръчано

В него се включиха над 50 различни марки автомобили – американски, западни, а и от времето на социализма. Със своя колекция участваха и ретроклубове от София и страната.

От местния ретроклуб "Дентелетика" се постараха да изненадат феновете на стари возила. Включени бяха почти автентични коли, триколки, мотори от Втората световна война, по които едва не личат фронтовашка кал и драскотини от шрапнели. До тях – модели – писък от прочути марки отпреди 40-50 години, или "Волга" от 1968 г.

Доц. Бойко Соколовски – председател на клуба, е доволен от втория ретропарад.

"Това е "Вятка" – един много стар руски модел на моторетка – коментира доц.Соколовски. -  Не е ремарке. Това си е мотор, такава триколка. Тя е проект. Хубаво е да има и такива, да се види откъде започваме да ги реставрираме. До него отсреща виждате другият мотор как е реставриран, така че е хубаво да има и мотори, които все още не са реставрирани напълно. Има и "кафе рейсъри" и тунинговани мотори. Малко въвеждаме и нови неща".

 

Сподели:
Бомба x
Разработиха молекула, която предотвратява фатален COVID-19 Разработиха молекула, която предотвратява фатален COVID-19
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова сбира Отечествен фронт от политически отпадъци срещу ГЕРБ в скъпарски хотел (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова сбира Отечествен фронт от политически отпадъци срещу ГЕРБ в скъпарски хотел (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 210
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това