В Русия няма да има нова мобилизация заради изтеглянето на "Вагнер" от зоната на СВО

Европа

В Русия няма да има нова мобилизация заради изтеглянето на "Вагнер" от зоната на СВО

10132
на 03.07.2023
В Русия няма да има нова мобилизация заради изтеглянето на Вагнер от зоната на СВО
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на комисията по отбрана на „Държавната дума” Андрей Картаполов заяви, че няма нужда от нова вълна на мобилизация във връзка с изтеглянето на ЧВК "Вагнер" от зоната на специалната военна операция днес и няма да има в близко бъдеще, съобщава руска информационна агенция.

препоръчано

„Няма да се изисква нова вълна от мобилизация. Президентът на Руската федерация Владимир Путин ясно, разбираемо и конкретно каза, че няма да има нова мобилизация, има планиран набор на военнослужещи по договор, планирано формиране на военни съединения и части, включително резерва, подготовката им. Няма нужда от мобилизация днес и в близко бъдеще", подчерта Картаполов.

Той отбеляза още, че днес „няма заплаха от намаляване на бойния потенциал нито в средносрочен, нито в дългосрочен план“.

„По време на опита за бунт служители на ЧВК "Вагнер" нямаше начело, всички бяха в лагери. И офанзивата на ВСУ беше отблъсната практически без тяхно участие", каза още Картаполов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК