В Сандански забраняват тротинетките за лица под 14 г.

Региони

В Сандански забраняват тротинетките за лица под 14 г.

7895
преди 5 часа
В Сандански забраняват тротинетките за лица под 14 г.
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В Сандански забраняват на лица под 14 години да управляват тротинетки. Предложението е на група общински съветници и то получи зелена светлина по време на заседание на постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедание в ОбС в четвъртък.

препоръчано

Електрическите тротинетки ще се движат по велосипедна инфраструктура в Сандански, гласи още в допълнената и изменена наредба за организацията на безопасността на движението и безопасността на водачите на превозни средства на територията на общината.

“Новост в наредбата е и че максимално допустимата скорост на движение на електрическа тротинетка е  15 км/ч, както и че всяко едно подобно превозно средство трябва да бъде с изправни спирачки, електрически звънец и да не използва друга звукова сигнализация.

Трябва да има устройство за излъчване на бяла и жълта светлина отпред и устройство за излъчване на червена светлина отзад. Водачът трябва да бъде екипиран с каска”, каза председателят на комисията Ивелин Терзийски.

Той допълни, че досега не са постъпили предложения и възражения от страна на граждани и институции, уточнява "Струма.бг“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК