Ген. Съби Събев с важни подробности за инцидента с "МиГ-29": Тези изтребители са несъвместими със самолетите на НАТО

ЧАС ПИК

Ген. Съби Събев с важни подробности за инцидента с "МиГ-29": Тези изтребители са несъвместими със самолетите на НАТО

45179
на 09.06.2021
Ген. Съби Събев с важни подробности за инцидента с МиГ-29: Тези изтребители са несъвместими със самолетите на НАТО
Автор:   ПИК

„Всичко е в сферата на предположенията, докато не се открие самолетът и пилотът на МиГ-29. Опасявам се от най-лошата версия, че пилотът не е имал време да реагира и се е врязал с изтребителя в морето. Дано да греша. Това заяви пред Фактор.бг ген. Съби Събев по повод падналия в Черно море изтребител "Миг-29" на Военновъздушните ни сили.

препоръчано

"Нощно време е изключително сложно да се пилотира над морето, тъй като при градовете има светлини, които ориентират пилотите. Ако е имало неизправност в самолета, то би трябвало да бъде докладвана и да има информация, каквато до момента няма“, коментира още той. 

„Тези самолети са ремонтирани включително и в Русия. Предполагам, че са били изправни, защото няма как да се пусни машина без да е в изрядно състояние. Може да се получи отказ, за което пилотът да докладва. Много неща ще станат ясни, когато бъде изваден катастрофиралият самолет. Самолет Ф-16 има система за предотвратяване на сблъсък със земна или водна повърхност. Т.е., когато височината стане опасно малка, системата предупреждава пилота и дори автоматично може да изведе самолета на по-голяма височина. МиГ-29 няма такива възможности и всичко опира до уменията на пилота.

Няма  самолет, който да е застрахован, разбира се. Ние много отдавна трябваше да си сменим военните самолети. Този процес трябваше да започне още през 2005-2006 г. Тогава обаче имаше сериозно лоби да останем с МиГ-29 и да не се дават пари за нови изтребители. Тези самолети обаче не могат да бъдат допуснати с тези на НАТО, защото са несъвместими, защото нямат натовска система за разпознаване на „свой“ и чужд““, каза още ген. Събев. 

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 182
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това