Генeрал за трагедията в Граф Игнатиево: И най-опитните понякога грешат

Инциденти

Генeрал за трагедията в Граф Игнатиево: И най-опитните понякога грешат

15098
преди 4 часа
Генeрал за трагедията в Граф Игнатиево: И най-опитните понякога грешат
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са трите версии, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-боен самолет L-39 Албатрос. 

препоръчано

Сега е много по-аварийна обстановката – с много по-малко полети имаме повече инциденти. За успешния полет на един летец са му нужни 20-25 души технически персонал, казва пред Нова телевизия ген. Спас Спасов - пилот, който е летял на този вид самолети. Генерал Спасов е с 33-годишен стаж във военновъздушните ни сили.

Двамата загинали са много опитни пилоти. Това е може би съдбата в авиацията – и най-опитните понякога грешат”, каза ген. Спасов.

Той разказа, че са му са се обадили за инцидента, при който загинаха подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин. До него е била съпругата му, която също се е разтревожила.

“Нейният баща е бивш военен, загина в катастрофа с хеликоптер на селскостопанската авиация”, поясни той.

Според ген. Спасов сега е нужно ритмично летене за всички и да не забравяме своите традиции в бойната авиация. По думите му двамата пилоти може би не са катапултирали, защото са вярвали, че ще се спасят.     

“По-голямата част от летците в България летят малко. Нормативите за НАТО са 180 часа годишно във въздуха. Служебна информация е колко летят нашите пилоти, но е по-малко. Общата подготовка на летците е слаба”, каза ген. Спасов.

“Най-страшното нещо на едно летище това е внезапната тишина. Звукът, който издават самолетите, дава спокойствие, че всичко върви нормално”, разказа ген. Спас Спасов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК