Георги Марков след грандиозния успех на Йосиф Миладинов: Доживях да видя български плувец да вземе сребърен медал на Европейско първенство! Шапки долу!

Топ новина

Георги Марков след грандиозния успех на Йосиф Миладинов: Доживях да видя български плувец да вземе сребърен медал на Европейско първенство! Шапки долу!

32704
на 24.05.2021
Георги Марков след грандиозния успех на Йосиф Миладинов: Доживях да видя български плувец да вземе сребърен медал на Европейско първенство! Шапки долу!

Доживях да видя български плувец да вземе сребърен медал на Европейско първенство, и то в любимата ми зала “Дуна Арена“. Шапки долу за Йосиф Миладинов, който взе сребърен медал на 100 м. бътерфлай и слезе под 51 секунди.

препоръчано

Така бившият конституционен съдия Георги Марков отбеляза във Фейсбук грандиозния успех на младия български плувец Йосиф Миладинов, който на Европейското първенство в Унгария, завоюва сребърен медал.

"Съжалявам, че не можах да ги гледам на живо в залата. Въпреки че Унгария вече ваксинира 5 млн. граждани, карантината в залата бе много строга, заради предстоящата Олимпиада", споделя още Марков, който също е сред ваксинираните в Унгария.

Ето какво написа Георги Марков в социалната мрежа:

Доживях да видя български плувец да вземе сребърен медал на Европейско първенство, и то в любимата ми зала „Дуна Арена“. Шапки долу за Йосиф Миладинов, който взе сребърен медал на 100 м. бътерфлай и слезе под 51 секунди. Остана само след Милак Крищоф от Унгария, който направи европейски рекорд.

Браво и на Антъни Иванов, който стана 4-ти на 200 м. бътерфлай и само милиметри го разделиха от бронзовия медал.

Съжалявам, че не можах да ги гледам на живо в залата. Въпреки че Унгария вече ваксинира 5 млн. граждани, карантината в залата бе много строга, заради предстоящата Олимпиада. Остана ми утехата, че в същата зала 2019 г. гледах на живо Миладинов как взе бронзов медал на 50 м. бътерфлай на Световнотоза юноши.

Антъни пък го гледах пак в Будапеща 2017 г. на финала на 200 м. бътерфлай заедно с моя приятел Митко Главчев.

Да кажем браво и на Диана Петкова, която плува отлично на 200 м. съчетано и взе квота в тази дисциплина за Токио.

Унгарците пък се затвърдиха като плувна нация, като взеха 5 златни медала, колкото италианците – трето място по златни отличия. Оставяйки зад гърба си такива плувни сили, като Франция, Германия, Холандия, Испания, Швеция и други. Това беше последно Европейско първенство за феноменалната Катинка Хосу и легендата Ласло Чех. След Олимпиадата те прекратяват състезателна дейност. Но се задава цяла гвардия от млади таланти, начело с Милак Крищоф, който счупи рекорда на Фелпс с цяла секунда.

Унгарските успехи са закономерни, като само между двата моста на остров Маргит плувните комплекси са седем. А “Дуна Арена“ вече взе домакинството на Световното за мъже и жени през 2027 г.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 182
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това