Германски медици лекуват лъва Терез

Животът днес

Германски медици лекуват лъва Терез

3177
на 08.05.2021
Германски медици лекуват лъва Терез
Автор:   ПИК

Германски лекари се борят за живота на лъвчето Терез. Това съобщиха от спасителния център за големи котки "Фелида" в Нидерландия.

препоръчано

Ветеринарните медици са от Берлин и всеки ден следят за състоянието на животното. Въпреки крехката си възраст Терез страда от прогресираща бъбречна недостатъчност, която вече е в напреднал стадий.

Това означава, че показателите на бъбреците му ще продължат да се влошават необратимо.

"Благодарение на пробите от урината, които успяхме да вземем наскоро, знаем, че има по-малка концентрация на урината, което показва нарушена бъбречна функция. Това се вижда и тъй като Терез пие много вода и има намален апетит. Въпреки, че си взима лекарствата, пак пие много. Следим го отблизо и сме в всекидневен контакт с нашите ветеринарни лекари", внесоха яснота в ситуацията от спасителния център.

Терез има и неврологични проблеми и най-вероятно в по-малка степен същите болежки на шийните му прешлени, каквито е имал брат му Масуд, който почина на 4 август миналата година. Сканиранията, направени в университета в нидерландския град Утрехт, показват също, че развива дискова херния.

"Тъй като и родителите на лъвчето, и бабите и дядовците в България са братя и сестри, Терез е генетично много слаб. Той е рожба на кръвосмешение и това се отразява на здравето му. Новината за бъбречната му недостатъчност и неврологични аномалии не е изненада, но силно ни разтревожи", коментират от "Фелида".

Със сериозни проблеми е и неговият чичо Иван-Асен, като причината за всички заболявания е, че лъвовете са рожби на кръвосмешение и с порастването им започват аномалиите в телата им. Преди години беше установено, че живеят в ужасяващи условия в зоопарка в Разград и беше организирана спасителна кампания да бъдат изведени в чужбина, където да получат необходимите грижи, пише столичен ежедневник. 

Сподели:
Бомба x
ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 194
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това