Гилотини висят опасно над кино "Космос", обезопасяват го

Региони

Гилотини висят опасно над кино "Космос", обезопасяват го

2670
на 25.02.2021
Гилотини висят опасно над кино Космос, обезопасяват го
Автор:   ПИК

До няколко дни започва обезопасяването на терена около кино "Космос” в Пловдив. Сградата и площада с разбитите плочки ще бъдат оградена с предпазна ограда.

препоръчано

В началото на октомври миналата година вандали изпочупиха големите стъкла от фасадата и големи парчета от тях всеки момент може да паднат върху случайни минувачи.  Спешното обезопасяване ще бъде направено от "Жилфонд”. Целта е преминаващите да са максимално далеч от компрометираната сграда. 

Районният кмет Георги Стаменов изготви идейна концепция, според която за превръщането на киното в културен център са необходими 5 милиона лева, припомня "Марица". 

Той първо поиска за тази година 1 милион лева, но след това сумата бе свалена на 150 хиляди. Дали те ще бъдат включени в бюджета на общината ще стане ясно на сесията на Общинския съвет на 2 март. 

Кино "Космос” се превърна в горещ картоф за местната власт още от 2010, когато бе решено да бъде бутнато и на мястото да бъде изграден многоетажен паркинг.  Благодарение на бурната реакция на много будни пловдивски граждани и обществени организации идеята за паркинга бе изоставен.

През годините киното бе почиствано няколко пъти и бе място за различни хепънинги. Бяха организирани и конкурси за реновирането на сградата. Седалките от залата му бяха изхвърлени, защото бяха изгнили. Киното бе включено в програмата на Европейска столица на културата, но сградата 11-а година така и не е ремонтирана.

свързани новини

 

Сподели:
Бомба x
Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива ходовете на новото ОФ в парламента и ще има ли служебен кабинет на Радев (НА ЖИВО) САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива ходовете на новото ОФ в парламента и ще има ли служебен кабинет на Радев (НА ЖИВО)
ново
Днес: 161
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това