Вход
София
Времето в София -5 o C

ГЛАСЪТ НА РАЗУМА: Проф. Михаил Константинов обясни какво да се прави с язовирите, за да няма водни кризи

ГЛАСЪТ НА РАЗУМА: Проф. Михаил Константинов обясни какво да се прави с язовирите, за да няма водни кризи

на 12.01.2020
89019
60
ГЛАСЪТ НА РАЗУМА: Проф. Михаил Константинов обясни какво да се прави с язовирите, за да няма водни кризи
Автор: ПИК
12.01.2020
60
89019

Може да няма промишленост достатъчно, може да няма всичко, но без вода и въздух не може. Така че това е, което трябва да почнем да правим. В момента ние варварски изсичаме старите гори. Лъжем се с разни такива смешки, че виждате ли общата площ на горите се увеличава и така нататък. Ние режем вековни гори, вековни букови и дори дъбови гори, и борови също, садим някакви фиданки, които може би след 50 или 100 години ще станат стари гори и си мислим, че сме свършили нещо. Ние си унищожаваме природата. Това го правят в момента бразилците по най-безобразен начин, това го правят руснаците, унищожават сибирските гори, защото са ги дали на китайците да секат зверски и безмилостно тези гори. Това коментира по повод водната криза в Перник пред "Фокус" анализаторът проф. Михаил Константинов.

"Просто човечеството се държи като абсолютно побъркано. Не става въпрос за бъдещите сто години. Става въпрос за непосредствено оцеляване. Това, което ще настъпи като промяна на климата, то не е само наша дейност това, разбира се, и не само затоплянето, това, което настъпва, е действително повишаване на температурите, разтопяване на големите ледници, които са на земята, не става въпрос за ледници като на Северния полюс, а за ледниците при Гренландия и в Антарктида. Ако те се разтопят, което е перспективата, сега ще ви кажа едно число – малко така седнете спокойно – морското ниво ще се повдигне между 60 и 80 метра. Така че тези смешки, дето разправят, че до края на века щяло да се вдигне с 50 см морското ниво, са наистина смешки. Тук говорим за много десетки метри промяна на морското ниво, както е било и преди много, да кажем преди половин милион години, а даже и наскоро, преди 15 хил. години е било така. Представете си, какво ще стане с крайбрежните зони на света. Колко държави ще изчезнат и колко големи градове няма да ги има", коментира професорът.

Михаил Константинов е категоричен, че това, което трябва да се направи моментално, е следното: "Големите водоеми на страната са пълни под 50% или около 50%. Тоест няма опасност водната вълна, приливната вълна, да скъса стените и да залее територии. Няма такава опасност в момента. Следователно трябва да се забрани използването на тяхната вода за всякакви други цели, освен за битово-питейни нужди. Знам, че ще ме намразят много тези производителите на ток и разни други хора, но това е най-важното. Просто трябва да се спре. Това е, което трябваше да направят за язовир „Студена“ миналата година през пролетта и лятото, и сега щеше да има някаква вода все пак там. Това е трябвало да се направи във всички големи водоеми. И не е вярно, че не може язовир „Искър” да бъде източен. Ние помним как поради абсолютно безумния кретенизъм зорлем беше източен язовир „Искър”, който иначе има 600 млн. кубични метра водоизместимост, беше докаран до някакво смешно ниво само през 90-те години на миналия век. Така че язовир „Искър” и всички големи язовири, особено тези, които са критични за водоползване за големи общности, за големи градове, големи маси хора, там просто всичко друго трябва да спре. Само за пиене вода. И да чакаме да се стопи снегът. И да се молим да има достатъчно сняг, защото почна напоследък да вали, но друг път по това време има по 3-4 метра някъде в планините сняг, в момента е метър, метър и нещо. Дай, Боже, да падне още сняг, но трябва дотогава да икономисваме и всяка капка вода. Просто спирате водата, за нищо друго не я давате. Знам, че това, което казвам не е и съвсем безопасно, защото това са многомилионни интереси, които ще бъдат засегнати, но няма нищо по-важно от живота и здравето на българските граждани", анализира проф. Константинов.

Сподели:
свързани новини
ВОДНА КРИЗА: Проговори директорът на "Стомана Перник" - плашат със съд ВиК-София ВОДНА КРИЗА: Проговори директорът на "Стомана Перник" - плашат със съд ВиК-София
"Всичко тръгна от доклад на ВиК-София, с който не бяхме...
на 30.12.2019
ПЪРВО В ПИК: Спецпрокуратурата се сезира за потенциална водна криза в Ботевград ПЪРВО В ПИК: Спецпрокуратурата се сезира за потенциална водна криза в Ботевград
Специализираната прокуратура се самосезира по повод...
на 07.01.2020
Напиши коментар »
(60)
1
и кога е защитил дисертации в областта на околната среда?
2
Тоя е на всяка манджа мерудия. И той ли стана хидроинженер? По добре питайте Доган, той също е експерт в строене на язовири
3
Този математик и от язовири взе да разбира.Да ходи при Баце и да му обясни,че скоро може Баце да се окаже при Нено.
4
„На 9 ноември 2016 г. тържествено бе дадено началото на проекта по рехабилитация на язовир „Студена" на стойност 32 млн. лв. Само три години по-късно Перник е без вода, защото язовир „Студена" се оказа източен, а правителството, отново на ГЕРБ, все още не знае как точно е станало това. Ето какво заяви Лиляна Павлова тогава: „Даваме старт на един дългоочакван проект, изключително важен проект за цялата област Перник, за всички перничани - над 100 000 души. Защото рехабилитацията на яз. „Студена" е един изключително важен, значим обект, който правителството финансира със средства от държавния бюджет, с помощта на заем от Световна банка - една инвестиция от 32 млн. лв. за цялостна рехабилитация на язовирната стена, на водоземната кула, разбира се - на водопроводната мрежа, и като последващи действия на ремонт на пречиствателна станция за питейни води. А тогавашният кмет Вяра Церовска (ГЕРБ) добави: „Знам, че това е начало на една програма за Перник. Защото следва ремонт на пречиствателната станция, работи се по проект за водния цикъл на Перник, като израз на една голяма грижа и внимание за този регион." - https://www.youtube.com/watch?v=NONQCRIdFiY&feature=youtu.be
5
Абе, тоя долен лакей на герберастките престъпници, който така "брои" бюлетините вече 10 години, та все престъпната шайка на Боко тиквата "печели" изборите, откога започна да разбира и от хидроинженерство? Да не би да са завършили един и същ институт с агент Сава от боянските сараи! Ами, да си поиска и той едни милион и половина за "консултации"! Може и повече, понеже трагедията в Перник е на светлинни години от проблема с "Цанков камък"!
6
„Физикaтa e изключитeлнo интeрecнa нaукa и в рaмкитe нa тaзи ceдмицa и зa мeн бeшe интeрecнo дa чeтa мнoгo зa интeрecни прoцecи и явлeния. И aз рaзбрaх, чe cлънцeтo би мoглo дa cвeти и дa e тoплo, дoри aкo нe e изгрaдeнo oт въглeрoд, кaктo e в мoмeнтa, a aкo e, ocвeн ядрoтo, нaвcякъдe зaoбикoлeнo oт бaнaни. Тoгaвa нaлягaнeтo нa бaнaнитe върху ядрoтo, вcъщнocт, щe дaдe cилaтa нa тoплинaтa…”, февруари 2019 г. - г-жа Ирена Соколова, член на ГЕРБ от 2007 г., два мандата депутат, областен управител на Перник, председател на ГЕРБ „Жени“, магистър по „Социална психология“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград, по известен като Фолк Мутра Юнивърсити, „образовал“ Пеевски, министър Младен Младенов, евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков, Тома Биков, депутат от ДПС Велислава Кръстева, ... – (reduta.bg/няма-виновни-за-водомора-в-перник/)
7
ГЕРБ ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ И ТРЪБИ НЯМА !
8
MOJE BI E diplomnata rabota na tozi tapaki pishman profesor,sled izbotrite i tuk se NAAKA
9
............ТОЯ Е У УПАСНА БЛИЗОС ДО ДВАТА КЛИТУРА НА БАЦО У МОЗАКО !...............ВИКА МУ СЕ ИНТЕРАКТИФНО ИБАНЕ !........ТОЯ МИШКО ГУУЛЕМ СЕХ МАНЯК !.......ИБЕ СА С БАЦО ТЕЛЕПАТИЧНО !...........БАЦО ША ПРИПАДНИ !......
10
Нямаш срам долен всезнайко.
11
............. ПРОФЕ МИШКО Е ГУУЛЕМ ЛИЗАЦ !........БАЦО У ОРГАЗМУС !.....МИШКО СА ЦЕДИ КОТУ ЦАЧКА !......
12
добре че тоя се е родил , та да оправи всичко, но от такива взезнайковци като този сме на това дередже, специалиста по всичко, ни срам, ни очи
13
Тази Пунта Мара или на Всяка мандат мерудия или Специалист по всичко или Дървен мастор СЕ ИЗХОДИ и ПО ТЕМА - БОЛИ МЕ КОРЕМА.. АМАН ОТ ТОЗИ НАГЛАСЯЧ НА ИЗБОРИ.
14
Говори се, че Гуцито ударило шамара на партийната субсидия от 90 хил. кинта и си купило мощен джип за чудо и приказ, марка Land Rover Authobiography да си джитка на воля кога ходи на Бузлуджа да се прай на социалист!
15
Ето кого да сложат след Боко!И да не ни оправи,ще ни обясни.(защо сме тъпи)
16
Питайте и нея , Пик, тя няма начин да не знае . ЗНАМ КАКВО ЩЕ КАЖЕ....АМИ НЕ СЕ МИЙТЕ ЕДИН МЕСЕЦ И ЯЗОВИРА ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ....))))
17
Малко сме,които не се захранваме от язовири и сме много добре. Нямаме проблема на мнозинството,чакащо природата да се смили с дъжд или сняг . Съчуствам на чакащите.
18
Толкова отвратителен е , че оставям компа и отивам да cepa. Ами той е по отвратителен от Heдялко бе !? Експертен отговор за това какво да се прави с язовирите може да даде само Гошо Тръбата. Половината от язовирите са към "Напоителни системи" ЕАД. Навремето когато Тръбата беще изп. директор окраде тръбите на канали и язовири. Едва суга усетихме как е работил този мръсник. А този горе на снимката какво xyя ми разбира от тръби ?
19
Плащаме едно лекарство 7 пъти по-скъпо на частната болница, отколкото на държавна или общинска, заяви Дечо Дечев
20
НЕ Е НУЖНО ДА СИ ХИДРОИНЖЕНЕР/КАТО ОНЯ ОТ ДПС-ШЕГА/ ИЛИ ЕКОЛОГ,ДОРИ И ПРОФЕСОР ПО МАТЕМАТИКА,ЗА ДА РАЗБЕРЕШ,ЧЕ Е ПРАВ И ВОДАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИКОНОМИСВА И ПАЗИ!!! ИНАЧЕ-ПЕРНИШКАТА ТРАГЕДИЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,НАЛИ ТАКА??!!! ТАКА ЧЕ,НЕ ГО НАПАДАЙТЕ ПЪРВОСИГНАЛНО,А ПОМИСЛЕТЕ.ТАЗИ ЗИМА Е ТРЕТА ПО РЕД БЕЗ СНЯГ ИЛИ С МАЛКО СНЯГ. НЯМА И ДЪЖД ДОСТАТЪЧНО.
21
Защо не се изчисти тази тиня в язовир Студена за да бъде освободено място за да бъде нормалния обем ,който в момента е намален и това също е причина за по-малкото вода в миналото през лятото всички язовири се чистиха !
22
Който владее математиката може да предвиди всякакви кризи. Има достатъчно много математически модели. Който владее празноговоренето вода гази жаден ходи...
23
Водата идва от небето,драги!!!Няма откъде другаде да дойде.Така че,по-спокойно и не злорадствай!!! И тази,която пиеш е от небето...
24
Уважаеми потребители, днес моят шеф изплющя една статия с която отново се зарови във вълната на Нинова и Йончева. Накрая той пише е че разбирал от право но така си мислил, че тези две кокони трябвало да са в затвора. Шефа разбира от право. И няма как да не разбира. За сведение на нормалните потребители и на питеците срещу г-н Heдялков има внесени 92 иска, образувани са толкова наказателни дела , а до сега е осъждан 28 пъти. Последната присъда срещу собственика на нашия сайт е за 12 500 лева които той трябва да плати на един от учредителите на Антикорупционния фонд Николай Стайков. Преди това плати 10 000 лева на Емил Джасим. Предстои да бъде осъден от Плевнелиев и последната му съпруга , техният общ иск е за 30 000 лева. През август м.г. беше внесен колективен съдебен иск срещу г-н Heдялков от Корнелия Нинова и още трима членове на ИБ на БСП общо за 300 000 лева. Наскоро иск срещу него внесе и приятелката на арх. Борислав Игнатов за 1 000 000 лева. Това е върхът на сладоледа. Ние , писачите в Редакцията не сме притеснени за шефа. Той има пари. Знаете, че е един от малкото които успяха да приберат пари от КТБ, неговият пай е 14,5 млн.лв.. Разбира се, не без помощта на трите свине.
25
ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО СЕ СПРАВИ С ТЕЧОВЕТЕ И РАЗХИЩЕНИЕТО НА ВОДА БЕШЕ НАШИЯ ПРИЯТЕЛ И СЪМИШЛЕНИК ЖОРЕТО ХАРИЗАНОВ!!! ПРОДАДЕ ТРЪБИТЕ И РЕШИ ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ! ТАКИВА СМЕ НИЕ, И ГЕНЕРАЛА!!!
26
Професор по математика, но явно е професор пенкилер, от всичко разбира и за всичко дава акъл на тъпаците от герб. Те пък поне да слушаха, а то гаф след гаф. ПрОдаде се, професоре, отдавна те купиха.
27
По Импексовата телевизия БТВ, бърнестата Ризова пита Импексовата миризлива и лъжлива свиня, как така по времето на комунизма от чешмите ни течеше кокакола и тока никога не спираше. От ауспосите на трабантите и Варбурзите излизаше чист пролетен бриз, а комините на Кремиковци и мариците, къдеша беше от райски газ и чист кислород. Къпеха ни редовно, в екологично чиста Чернобилска радиация, и така ни каляваха за третата световна война. Лошото беше, че никога не можахме да го построим тоя пусти комунизам, и си остана само в болните спинозни мозъци на болшевиките дебили. За съжаление истината беше точно обратната, и затова сме наий болната нация в света. Но като се замисля, май построихме комунизма, за червената олигархия, защота няма беден БСПдираст, и всеки втори крадливи комуняк, е милионер...
28
Пък Медузата Гуци се обзавело с луксозен частен 6-етажен хотел на остров Тасос(Гърция).
29
Пенкилер, ама неговите хора хфанаха гяволетата-хакерчета от ТАД Груп. А ти ще хванеш макарите на Нинова и Кире Консултанто...
30
За да се пенят толкова много червените крадливи ан/уси, значи Герберите са им набили някой ръбест вибратор с крак!!
31
Оказа се, че бай Издишо от разбира и от вода и водни кризи. Разбира и от : избори, международно положение, икономика, финанси, вътрешна политика, партийно строителство, пропаганда, "правилно" броене на гласове, борси и акции, военно дело, международно право, история, география, археология, култура и културни паметници, околна среда , банки, спестявания, инфлация, от всичко разбира и не престава да досажда на обществото, не изпуска и кокала, въпреки 73-те лазарника, шеф на надзора на важна държавна фирма, налива акъл и главите на студентите, "консултант", "експерт", "коментатор". Човекът- оркестър- бай Издишо, човекът на всеки режим, истински герой на Алеко и Ст.Л. Костов
32
Е как да няма достатъчно промишленост, бе ей, ти на Премиера думите ли оспорваш?! Я в Спец прокуратурата и ти бързо!
33
Този проф/ан/ да се изказва за това как се правят костинбродски избори. Знаем, че е универсално ренде "вьорнер". От такива всезнайковци се докарахме до кривата круша!
34
И този мушмул стана хидролог!
35
А сега дай мнение за престъпността, здравеопазването, военните самолети и намиране на трюфели! Аман от платени пишман- разбирачи
36
Абе пишман професоре, кое трябва да се спре: фабриките или кражбите? Нямало вода, ами как да има като всеки политик е с ВЕЦ. Те цяла река-Въча спряха , без да им мигне окото, друга изровиха дъното и за пясък за магистралата на Баце. На никого не му пука. Боклука сега ще го натресат на Нено, а истинските изроди от ГРОП ще се покрият. Я как скриха в чужбина чак гербо-комунистката Лиляна Повлова-тънката. Пфу....изроди.
37
отговор на коментар
4: Някой да е казал че има проблем в стената и за това няма вода?Малките вецове изсмукват водата от реките а това е предпоставка за безводие.Произведения от тях ток е ненужен но държавата им го изкупува на високи цени.Колкото и да плюят професора че бил на всяка манджа меродия е много ама много прав.
38
Според енергийни експерти потресаващата печалба реализирана от ВЕЦ-овете, се дължи на факта, че разходите им са изключително малки. За разлика от останалите централи, водните нямат нужда да купуват въглища или ядрено гориво, за да работят. Затова и веднъж построени, трябват само няколко души, за да ги обслужват. Големите печалби са гарантирани и от Закона за енергетиката. Според него НЕК и ЕРП-тата са длъжни да изкупуват цялата произведена от “зелените” централи енергия на цена, многократно превишаваща пазарната, тъй като тя се произвежда от възобновяеми източници. ИЗГОДНО: Фирмата на Кирил Добрев е реализирала 60% печалба от продажбата на ток. Впоследствие всички тези разходи се трупат в цената на тока за потребителите, която очаквано всяка година нараства. “Това са чудовищни печалби, каквито със сигурност няма никъде по света. Тук логичният въпрос е къде спи ДКЕВР и дали случайно си затваря очите за тези цифри”, категоричен е вицепрезидентът на “Подкрепа” Димитър Манолов.
39
Най-вероятната причина са многобройните течове. Това означава, че виновни са тези, които не са предприели своевременни ремонти. И понеже последният кмет е от ГЕРБ, по добре да бъде ударен някой друг.
40
НИЩО ЧЕ ГЕРБ УПРАВЛЯВАТ ОТ ТОЧНО 8 ГОДИНИ И ТРИ МЕСЕЦА - ЧИСТО..! В ДЪРЖАВНОТО УСТРОЙСТВО И ЧИНОВНИЦИ ИМА ЧЕРВЕНИ МИШОЦИ , КОИТО ИЛИ ПОДАВАТ ГРЕШНИ ДАННИ НА ПО ГОРНО НИВО ИЛИ НЕ ПОДАВАТ НИЩО ВЪОБЩЕ И ТАКА ДЪРЖАВАТА Е СЪБОТИРАНА В НЯКОЙ СЕКТОРИ , КАТО ВОДА И КАНАЛИ НАПРИМЕР ИЛИ СЕКТОР ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , КЪДЕТО СЪЩО ИМА ЧЕРВЕНИ САБОТЬОРИ . ТОВА Е ТО ! И ЕТО ПРИМЕР С ВОДНАТА КРИЗА 25 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ Е ПРАВИЛ НИЩО ВЪВ ВОДА И КАНАЛИ И ЧЕРВЕНИТЕ ТРЪБИ НА КОРНЕЛА И БСП ИЗБИХА РИБАТА , КАЗАНО МЕТАФОРИЧНО ,НО И НЕ ТОЛКОВА МЕТАФОРИЧНО !
41
вода и канали Е НА ЧЕРВЕНОТО СТАТУКВО ...ТЕ СА ВИНОВНИ ...НЕЗАКОННИ ТРЪБИ , ТЕЧОВЕ , ДАЛАВЕРИ И НАКРАЯ ЛЪСНА ВСИЧКО ТОВА ПРЕЗ 2019 ГОДИНА . ДОРИ НАЧАЛНИЦИ НА В и К -а ДРУЖЕСТВА ИМАТ НЕЗАКОННИ ТРЪБИ ВЪВ ВИЛИТЕ И КЪЩИТЕ СИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ОТ 90 - ТА ГОДИНА ....ТОВА БЕШЕ ПЪРВАТА РАБОТА НА БКП - БСП , А ИМЕННО ДА СИ ПРЕКАРАТ ТРЪБИ ДО ТЯХНИТЕ ВИЛИ И КЪЩИ И ДА НЕ ПЛАЩАТ ВОДА ...И ВСЕ ОЩЕ ГИ ИМА ПО СЕЛАТА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТАКИВА НЕЗАКОННИ ТРЪБОПРОВОДИ ОТ 30 ГОДИНИ !
42
Както винаги е прав!
44
Абе не знам как трябва да стане,ама не е прав професора-това май казвате,вие..
45
Педялков, ти си ПЕЕРАСТ!
46
1/ Някой последните години да е останал без ВОДА освен преди 3 месеца Перник? 2/ Някъде освен Перник в други големи градове да не са УСВОЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ИЛИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА и да не е рехабилитирана водопроводната мрежа? 3/ Изглежда само в Перник който през последните 30 години е имал кметове от БСП не е могъл да започне някакви проекти по водопроводната мрежа и единствен е проекта по УКРЕПВАНЕ НА СТЕНАТА на язовира през 2016 г. (за която номер 4 пише под всяка статия коментара си като не казва че парите са това огромно съоръжение което още 100 години ще продължи да захранва с вода Перник) когато кмет за първи път е от ГЕРБ 4/ От направената проверка от Прокуратурата в Перник се оказа че няма място от подхождащата вода към язовира и излизаща от него, където незаконно да не се прикачват цели квартали или села незаконно за да не плащат водата 5/ ВИК Перник през 2003 година приема безропотно РЕШЕНИЕТО на ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ (А ЗАЩО ОТ НЕЯ) да се прекъсне доставката от Язовир Пчелина на вода за Промишлени нужди и САМО ЯЗОВИР СТУДЕНА да остане за питейни и промишлени нужди 6/ В момента Язовир Пчелина излива на секунда 10 пъти повече вода към Гърция отколкото е подаването на ПИТЕЙНА вода на Студена към Перник 7/ Студена е язовир с обем и подаване не вода при снеготопене който трябва да се изпуска за да не наводни Перник а не да остане Перник без вода при това население на града 8/ След няколко дни същите Перничани ще започнат да вдигат ПРОТЕСТИ че спирането на Стомана ще направи 1500 души БЕЗРАБОТНИ заради липса на ВОДА за охлаждане на произвежданата продукция в завода 9/ Язовирите в момента трябва да са на около 50 - 60% от общия си обем защото при обилни снеговалежи и дъждове през пролетта могат да прелеят и да застрашат населението както стана преди години 8/ Не може да има стотици структури в страната отговорни за ВОДИТЕ в БАН, Министерства на водите, в Региналното, в Земеделското ..., Дирекции на Водите на Язовирите, Басейнови и ... Областни структури, Кметски структури ВИК структури .... администрация в министерства с политически секретари, ресорни заместник-министри, главни секретари, съветници, директори на дирекции, държавни и главни експерти, Правни дирекции ВСИЧКИ ТЕЗИ ОТГОВАРЯЩИ ПО ФУНКЦИОНАЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ за снабдяването на вода на градовете и СЛАГАЩИ подписи за СЪГЛАСУВАНЕ ИЛИ ПРЕДЛАГАЩИ и накрая да се излиза с номера че ПО ЗАКОН БИЛ ВИНОВЕН САМО МИНИСТЪРА????????? ....... Мога да продължа но смятам ако малко се замислим на всичко написано по горе трябва да кажем че БЕЗОТГОВОРНОСТТА И БЕЗХАБЕРИЕТО не са от вчера и Перничани 30 години добре са се подредили да бъдат Хитър Петровци които са крали заедно с тези които отговарят не са искали от никого НИЩО 30 години и сега ни занимават от СУТРИН ДО ВЕЧЕР С ЛОЗУНГИ ИСКАМЕ СИ ВОДАТА. КАТО Я ИСКАТЕ ДАЙТЕ ИМ НА ВСИЧКИ КИРКИ и ЛОПАТИ И ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ДА СИ Я ТЪРСЯТ
47
2 В Странджа отдавна няма вековни дървета
48
Ако имаше поне малко разум, щеше да се скрие и да пише мемоарите си за Костинброд !
49
Тоя цървул е за Карлуково ! На повръщтнята ПИК е Бог !
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
ТОЗ ДЪЪРТАК ОЩЕ ЛИ МЪРДА ДЕЕВА НЕГОВАТА МАMA
52
Професоре не си прав ! Има още по голяма опастност от липсата на вода и това е да върнем БСП на власт ! Е тогава освен вода няма да има и хляб !
53
Тоя грозник почна от всичко да разбира. Егати лапацалото.
54
Янчулев !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
55
Точна му е рецептата на професора, България погледната от въздуха представлява жълто-кафява пустиня а горите се виждат като малки зелени островчета. Засадете си горите.
56
ПРОФЕСОР КОНСТАНТИНОВ Е ПРАВ И ВСИЧКИ ОПЛЮВАЩИ ГО НЯМАТ И МАЛКО УМСТВЕН БАГАЖ И ПОЗНАНИЕ. - ИМЕННО ГОРИТЕ ЗАДЪРЖАТ ВЛАГАТА.. ВМЕСТО ДА ПЛЮЕТЕ ПОНЕ МЪНИЧКО СЕ ИНФОРМИРАЙТЕ. АМАН ОТ ОТ ЗЛОБНИ И,, КОМПЕТЕНТНИ,, КОМУНИСТИЧЕСКИ КЛАКЬОРИ.
57
Е, че когато не могат да бъдат на нивото на някой, като знание, интелект и ерудиция започват да бълват простотии и злоба без да съзнават, че колко са жалки в злобата и невежеството си. Какво да се прави толкова им дала природата и господ.
58
Да та и страхливия кукундел - казал нещо вярно, но сакън било много опасно - някой ще вземе да го утрепе защото той така смело говори че язовирите трябва да се ползват само за питейна вода !
59
Уреждачът на избори срещу милиони се оказа, че и от язовири разбира, абе байш майстор си е професора!!!
60
Начева, да не си му любовница, иначе....само се излагаш като говориш глупо..тевини!!!! Този е професор, колкото Доган е инженер! Осъзнай се,Начева!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 4553
архив

Тук е заровен талант, тук - истината, а там истинско злато...
Това не е карта на острова на съкровищата, а пътеводител в гробището.

няма нови новини
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
сега
2824
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на важна среща с Чавушоглу (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за 21-и януари - ето какви изненади е подготвила съдбата на зодиите
x