Вход
София
Времето в София 0 o C

Голямото плюскане в Националната галерия: Хора на Прокопиев обърнаха Двореца на бардак! (ВИДЕО/СНИМКИ)

Голямото плюскане в Националната галерия: Хора на Прокопиев обърнаха Двореца на бардак! (ВИДЕО/СНИМКИ)

на 24.11.2018
402161
46
Голямото плюскане в Националната галерия: Хора на Прокопиев обърнаха Двореца на бардак! (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор: ПИК
24.11.2018
46
402161

Скандална снимка с пищна софра, преливаща от суджуци и шунки, опъната в Националната художествена галерия, публикува вчера ПИК и социалните мрежи се взривиха от възмущение, за което първо ПИК вчера съобщи.  Около софрата седят дами и господа с чаши и вилици в ръце и участват в невиждан пир сред произведенията на изкуството. На масата особено активни са били Чочо Гюзелев и жената Гого Лозанов – Галя, твърдят осведомени от артсредите, категорични, че такова освинване Двореца не помни.

В интернет пространството заваляха гневни въпроси – какъв е този бардак, кой си позволява да се тъпче върху царския паркет? Що за парвенющина е това?! И за какво изобщо се използва територията на бившия дворец?!

Оказа се, че „Голямото плюскане” е по идея на шефката на галерията Яра Бубнова. Поводът е откриването на 22 ноември на изложбата на Ода Жон – артистичен псевдоним на българската художничка Михаела Дановска, която правела кариера във Франция. За нея е известно, че навремето е успяла да омае възрастния и заможен германски художник Йорг Имендорф, вече покойник.

В писмо до ПИК от Националната галерия обясняват, че коктейлът в Балната зала бил назован от Ода Жон „Вечеря – натюрморт“. Визията, сценарият, както и „скулптурните елементи в аранжирането на масите”, били създадени от самата художничка в тясна връзка с концепцията на изложбата.

 Демек, това не е било обикновено плюскане, а пърформанс! От институцията, ръководена от Бубнова уточняват, че нямат отношение към финансирането на „проявата”.

„Леко съм озадачен от този „пърформанс” в Националната галерия. Гледката не е от най-приятните, дори да говорим за изкуство. Но това е Национален музей. Не вярвам как това би могло да се случи в Лувъра, в Уфици, Прадо, в Третяковската галерия… Националните музеи имат съвсем друго предназначение за мен”, каза Вежди Рашидов, шеф на парламентарната комисия по култура, помолен за коментар.

Шефката на Националната галерия - родената в Москва Яра Бубнова, е известна протестърка от кръга „Капитал”. Лансирана е от агента на ДС – авангардиста Недко Солаков. За него се твърди, че е сивият кардинал на културата в София покрай близостта си със зам.-кмета Тодор Чобанов. Икономедия и Недко бяха в основата предишната шефка на Националната галерия Слава Иванова да напусне. И апетитното място да заеме тъкмо Яра Бубнова. Защото залогът е голям – битката е кой да се разпорежда с дарението от над 1 милион и 770 хиляди лева, което Националната галерия получи от Маргарита Занеф - емигрирала в Австралия преди повече от 50 години. В кръга на Яра Бубнова и Недко Солаков е и Сашо Кьосев от „Да, България”, който е член на техния Институт за съвременно изкуство, близък до кръга „Капитал” на Иво Прокопиев.  

Амбициите на алчната арт компанийка не спират дотук – те искали  да  завладеят и мегамузея Квадрат 500, композиран от покойния Светлин Русев, алармират хора от гилдията.

А плюскането в бившия царски дворец е израз на тоталното самозабравяне на група разпищолили се  маниаци, докопали се до власт в изкуството, които дерибействат в Националната галерия сякаш им е частният музей на Иво Прокопиев, коментират омерзени в съсловието.

ЗАБЕЛЕЖКА: Видеата, публикувани от присъстващите на гуляя, бяха изтрити часове след публикацията на ПИК.

Сподели:
Напиши коментар »
(46)
1
Върнете си двореца на фамилията и представителната власт! Има тежест, култура,респект,уважение дипломация която е винаги в крак с времето!
2
ТОВА Е """ ДА БЪЛГАРИЯ "" ДНЕС ХОРАТА ,КОЙТО ДАДОХА ВЪЗМОЖНОСТ ПРИ ИВАН КОСТОВ ДА СЕ НАПРАВИ РАЗБОЙНЕСКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ
3
Бай Ганьо си е Бай Ганьо,Нашите измислени културтрегери,не могат да излязат от кожата му.Допускам,че музикалното оформление е била в чалга стил...
4
Пропуснали сте да споменете, че на това събитие присъства Румен Радев и е ял живи деца.
5
Руската пръчка/че и красива,бе/ Яра Бубнова+ кръжеца Прокопиев + жената на Гого папионката и други "заслужили деятели на изкуството".А агнешки главички имало ли е на софрата..А Яра от 1980 г. си е в България и си говори с руски акцент."Браво" на българските властници в културната сфера дето не са успели да намерят директор на Художествената галерия чист българин.
6
Делото никога няма да излезе от тъй наречения елит!
7
На Бубнова и екссвекървата е рускиня, покойната преподавателка в Академията Венета Иванова. Та до смъртта си говореше с руски акцент. Бубнова е разведена със сина на Иванова и Любен Прашков, неуспелият художник Киро Прашков, който обаче също бе на софрата...Уволнение за тая!!!
8
А Дарина Такова която критикува всичко което не е нейно и дъщеря и която е на "всяка манджа мерудия"?Ядене , пиене и пеене ..и се хвалят ли хвалят във фб!
9
Гнусно ,по гнусно ,най гнусно и накрая ... това !!! След подобна ултра-свинщина е редно г-н Министъра на културата да помоли г-жата със странно име ( Яра Бубнова ) да си събере парцалките и да си заминава ( ако ще за Москва ,ако ще за Петербург ,та да спретне едно ешмедеме в "Ермитажа" - там ще и се зарадват ) ! С други думи - НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ за самозабравилата се ПАЧА !!!
10
ХОРА АААААА , В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО , Е ТЪМНО , РАБОТИ СЕ НА ТЪМНО , ДА ПУСНЕМ ПРОЖЕКТОРИТЕ , МИРИШЕ НА БЛАТО , ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСИ , НО НЯМА ОТГОВОРИ , ПЪЛЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ ! НАРОДЪТ НЯМА ДА ПРОСТИ ТОВА !
11
Изключително просташка и повърхностна статия, без никакво разбиране за съвременно изкуство.
12
ПИК очакваме мълниеносно мнение на Чобанов и Банов по въпроса. След като допускат такава свинщина, да кажат защо?
13
Абе струва ли ми се или мезетата са оформени, като легнали по очи човешки тела с глави от зелка ! Това някаква форма на модерен канибализъм ли е ?
14
Приличат на разпищолили се селтаци които се правят на аристократи
15
По-добре повече ядене,отколкото по-малко пиене!
16
там е пълно с село Лозенски олигарси , доста селска идея идваща от една типична златотърсачка -забила богатия дърт художник , изчакала го е да умре , взела му е парите и клиентите , но най-накрая си показа селския прозход с тази претенциозно селско сланина-парти
17
Каква свинщина... Тази съветска другарка да се маха незабавно! Толкова ли няма българи?!!! Отвратително!!!
18
ТОВА НА СОФРАТА,НЕ ВИ ЛИ ПРИЛИЧА НА ЧОВЕШКИ ТРУП С ГЪЗА НА ГОРЕ А?ТИЯ СА ЧОВЕКОЯДЦИ.
19
Каква жалка пародия! Бай Ганьо и Ганьовица си играят на аристократи ли, на що ли?
20
ЛЕЛЕЕЕ...БРАВОС...КЪДЕ Е ИЗКУСТВОТО НА ТАЗИ ИЗКУСТОВЕТКА БУРЖОА ОТ БКП ...БЕСЕПАРЕТЕ КЪДЕ СА ..МАЛИИИ....ГОЛЕМ ЖАБОНЯК ...ШЕРБЕТА НЕ Е ЛИ ДОЛЕТЯЛ ..ИЛИ ТАЙНО ПЛЮЩЯТ В ПРИЗЕМИЕТО НА ГАЛЕРИЯТА...ЩО СА СЪБИРАНЕ Е ТОВА...ЩЕ КОМПРОМЕНТИРАТ САМАТА ГАЛЕРИЯ КАТО ТАКАВА...МАЙ САМО КОМУНИСТО- ФАШИСТИ ВИЖДАМ ТАМ ААА..А АНАРХИСТИ..ИМА ЛИ..?БОСИЯ ТАМ ЛИ Е..А ТОМА БЕЛЕВ..МАЛИИИ...В ГАЛЕРИЯТА ПОДОБНИ МЕРЗОСТИ ПРИКРИТИ ПОД ФОРМАТА НА НЕЩО ДРУГО НЕ ТРЯБВА ДА ИМА...ГАЛЕРИЯТА ИМА ДРУГИ КАУЗИ..
21
Сит търбух,за наука глух - Радой Ралин за тези ВЛАСТИТУТКИ го е написал! Защо е махната снимката на Деса Поетеса, на Рапона мОтрИса ?
22
жабоняк и стоножки изплуват от всякъде..кмета на Гулянци от БСП там ли е ..? проверете..фирми на жена му замесени в обществени поръчки за стотици хиляди левове..
23
Толериране на посредствеността като самоидентификация
24
Нали има един турчин който е шеф на комисията по култура в парламента.Защо е допуснал министъра оргия в музея.А и веждите е бил там.Щом има е дене и пиене тоя мултака е там.Защо съм мултак.Еми тъпак и мултак са едно и също бе фес.
25
Съвременно изкуство ще си правите дОма, на частно, разбрахте ли, сноби и умници
26
ПОЗОР! Изгонете тези боклуци! УВОЛНЕТЕ директорката! Дворецът не е неин!
27
Потресаващо, нелепо и гнусно. Без оправдания - който е допуснал тази свинщина да си ходи. Да идва следващия.
28
ДО КОГА и ЗАЩО на ключови места в България са набутани рускини??!! В АРХИТЕКТУРНИ ОТДЕЛИ, в НИНКН /Паметници на културата/, главни архитектки, занимават се с връщане/ по-точно ЗАГРАБВАНЕ и ДАЛАВЕРИ с ИМОТИ, промени на кадастрални карти и граници/, намърдани са в ключови места в Министерството на здравеопазването, Спешна мед. помощ. Навсякъде, където ИМАТ ДОСТЪП ДО ЛИЧНИ ДАННИ, КЛЮЧОВА ИНФОРМАЦИЯ за ИМОТИ, ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА, АРХЕОЛОГИЧЕСКИ НАХОДКИ и ЦЕННОСТИ, ДОКУМЕНТИ, ЛИЧНИ данни и най-вече ЗДРАВНА ИНФОРМАЦИЯ и пр. . ЗАЩООО?? КОЙ РЪКОВОДИ ТАЯ им ДЕЙНОСТ, АКТИВНОСТ И НАСОЧВАНЕ на "'ПЕТАТА КОЛОНА" на братушките в БЪЛГАРИЯ??? Пред КОГО се ОТЧИТАТ? Кой сърба ЩЕТИТЕ от дейността им? На чий гръб са далаверите им? КУЛТУРНО, ИМУЩЕСТВЕНО и ЗДРАВНО ЗАРОБВАНЕ? ЗАЩООО? И ДО КОГА???
29
Невероятна простотия на селски парвенюта, чак не мога са повярвам, че се е случило! Пълно падение на човешкия дух, но какво да се очаква от ариманизирана “художничка” като тая Ода ли е, Поема ли. Само й погледнете картините какви са, и сравнете с картини на Златю Бояджиев, Борис Гворгиев, Лили Димкова. Абсолютно упадъчна фаботя, и това да се излага в национална галерия е СРАМ, СРАМ, СРАМ!
30
ето тук можете да се запознаете с “творбите” на госпойца Ода, а иначе Михаела. Тотално падение на човешкия дух и свеждане на човека до 2крако животно, отразено в картини. http://www.odajaune.com/paintings/2011-2014/
31
А Боил Банов какво ще каже по въпроса? Защо си трае?
32
То е гнусно,за такова нещо трябва веднага да се вземат мерки!Всички участници поименно да се разбере кои са и тази руска пачавра веднага да се маха от галерията!Тези се самозабравила!
33
отговор на коментар
Какво го намесваш този селянин всъщност да ,и проявата е селска!!!
34
Отдавна говоря, че културата трябва да е изцяло на пазара и никакво хрантутене от държавата.
35
Жалки парвенюта.Лицемери. Какви християни сте!По време на големи пости правите демонстрации на охолство и благополучие !!!! И то в националната художествена галерия- тя е Национална, а не ваша собственост!!!! Прост народ-слаба държава.......
36
ОДА ЛИ СИ,СОНЕТКА ЛИ,ПАМФЛЕТКА ЛИ ? НЕ ЗНАМ,НО ЧЕ МЯСТОТО ТИ НЕ Е ТАМ ТОВА СЪС СИГУРНОСТ ГО ЗНАМ.И МАРШ КЪМ ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД !!! НЕ ЦАПАЙ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА !!!
37
отговор на коментар
Що не ме хванеш за дедовия?
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
Аз не виждам какво толкова имат за плюскане ,малко мезета кичозно подредени имитиращи изобилие, да си сменят кетъринга другия път.
41
И накрая си напълних джебовете с пасти, а те меки като се размазаха ха-ха-ха.....
42
Пир по време на чума!Кой е платил това недоразумение? Кой е разрешил? Липсваше само Калигула!
43
В България няма елит, това е измислено...у нас има събудили се червени крадци, на които бащите и дядовците са били от номенклатурата на бКП. Сега са бизнесмени, които се научиха на бизнес последните 30 години...няма политически елит, има някакви намерени от кол и въже, които се правят на велики политици, говорят по медиите, купиха си първите костюми от столицата, използват заучени фрази и т.н Това е положението...тези на масата не са виновни. Просто системата ги прави такива - да ядат и пият на държавна софра, да крадат всичко, защото знаят, че след време няма да са на тази софра. Това са жалки същества, дошли от прованса, там където се къпеха в неделя / ако изобщо има къде / и прескачаха линиите на трамвая на халите да не ги удари тока...това е положението!
44
Да ядът веее да плюскат кеф голям сега им се паднало къф царски паркет кфи 5лв тея раболепни пишмян интьелектуалки да се гръмнат ритуално
45
тогава, когато има и простипутки.
46
Боже мой, в тая държава наистина е бъкано със слепи дебили! Не проумяхте ли, че това е сатанински ритуален канибализъм. Вместо целодневно да гледате порно, поровете малко из мрежата и вижте вековните оргии на черната аристокрация. Ако някои от дебелогъзите чревоугодници около масите не са били наясно поради слабоумие, то организаторите няма как да не са били в час. Боже пази България!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3165
архив

Сладка 14-годишна ученичка търси да се запознае със симпатичен господин за забавен видеочат. Моят мейл: operacia-lolita@mvr.bg

 

няма нови новини
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
сега
2445
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
САМО В ПИК - ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Овните да не дават заеми, Водолеите да се пазят от необмислени постъпки
x