ГОРЕЩА ИНТРИГА: Събират ли се кадри на НДСВ около президента Радев за нов политически проект

Политика

ГОРЕЩА ИНТРИГА: Събират ли се кадри на НДСВ около президента Радев за нов политически проект

52195
на 11.02.2019
ГОРЕЩА ИНТРИГА: Събират ли се кадри на НДСВ около президента Радев за нов политически проект
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Събират ли се кадри на НДСВ около президента Румен Радев за нов политически проект? Тази тема коментира пред Би Ти Ви съпредседателят на НДСВ и бивш депутат Станимир Илчев. „Такова практическо действие не се извършва според моята информация от мен или моите колеги”, отбеляза той. Илчев обаче подчерта, че нагласите в обществото са силно наклонени в полза на идеята за нов политически проект.

препоръчано

В края на януари Михаил Мирчев от БСП каза, че Румен Радев от година анонсира, че ще прави партия, и това най-вероятно ще се случи с бивши членове на НДСВ – най-вероятно Соломон Паси или Огнян Герджиков.

„Признавам, че Михаил Мирчев ме изненада, защото в представата ми той е доста педантичен, пунктуалист, легитимист, и изведнъж демонстрира такова въображение, което създаде изключителен интерес към една тема, която може би е в зародиш, но няма особена вътрешна динамика и не бихме могли да си послужим с някакви примери, за да я илюстрираме”, посочи Станимир Илчев.

Логично да се обръща поглед към НДСВ, и то не само носталгичен, а и чисто прагматичен, смята той. Илчев припомни, че мандатът им от 2001 до 2005 г. е бил много съдържателен и в основата му са били действията на висококомпетентни хора. По думите му тогава е имало изобилие от юристи и законодателният процес не е страдал от „колизии, вибрации и ниско качество на крайната продукция”.

Според Станимир Илчев е по-добре да се говори за нова програма, която може да има своя носител в нов политически субект.

„Бих подкрепил нова политическа програма, а нейният субект може да е нов, може да бъде обновен, а може да бъде и с неочаквани параметри – да бъде обществено движение”, уточни той.

„Конфронтацията вече има голяма давност. Тя е свързана е с манталитета на министър-председателя и на президента, техните съществени различия, които пък произтичат от различното им кариерно развитие... Тук можем да кажем нещата дори в рап вариант: "Генералът ми е много по-добър от генерала ти"... Имаме много сериозни манталитетни противопоставяния, които търсят своето изражение и за зло или за добро го намират и в ежедневния политически живот”, допълни той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК