ГОРЕЩА ТЕМА: Адвокати разнищиха скока на цените при гражданската отговорност

Животът днес

ГОРЕЩА ТЕМА: Адвокати разнищиха скока на цените при гражданската отговорност

30298
на 05.11.2018
ГОРЕЩА ТЕМА: Адвокати разнищиха скока на цените при гражданската отговорност
Автор:   ПИК

"Ако не се приемат предложенията на Менда Стянова ще се наложи пенсионерите да плащат 1000 лв. застраховка гражданска отговорност. Промените са на базата най-добрите европейски практики, моментите са изследвани." Това заяви пред Нова телевизия адвокат Теодор Петров. На въпрос защо лидерът на ГЕРБ Бойко Борсов е решил да го спре, адвокатът заяви, че е нормално, за да има обществен дебат.

препоръчано

Адвокат Деян Николов допълни, че абсолютна спекулация е това, че трябва да се вдигне застраховката, за да има обезщетения. "ВКС казва, че такова обезщетения ще се плащат при извънредни случаи, ако са били изключително близки", допълни защитникът по повод решението на ВКС да се изплащат обезщетения на баби, дядовци, сестри и братя. По думите на Николов именно Темида ще преценява и за момента никой не може да каже от сега колко ще бъдат тези искове и как ще се присъжда. "Тези спекулации, че е се увеличат двойно обезщетенията не са верни. Постоянно се вдига цената на гражданската отговорност, но е време да се въведе бонус системата, лошите шофьори да плащат повече", категоричен е адвокатът.

Петров допълни, че настоящ проблем е и румънци, които взимат коли от България, правят си застраховките у нас и когато предизвикат катастрофи в чужбина, държавата ни плаща. Съпоставени с европейските практики, Петров заяви, че в България се плаща една от най-ниските застраховки, а обезщетенията са едни от най-високите. Той допълни още, че има няколко адвокатски кантори, които ходят по гробищата, раздават визитките си и изкарват пари от мъката на хората.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това