ГОРЕЩА ТЕМА! Министър Ангелкова: 5940 туристи са заложниците на "Томас Кук" в България, губим милиони левове, компрометиран е и следващият сезон

Икономика

ГОРЕЩА ТЕМА! Министър Ангелкова: 5940 туристи са заложниците на "Томас Кук" в България, губим милиони левове, компрометиран е и следващият сезон

14372
на 24.09.2019
ГОРЕЩА ТЕМА! Министър Ангелкова: 5940 туристи са заложниците на Томас Кук в България, губим милиони левове, компрометиран е и следващият сезон
Автор:   ПИК

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че загубите за българските туроператори от фалита на "Томас Кук" са за милиони левове, без да е в състояние в момента да конкретизира точната сума.

препоръчано

В министерството е създадено звено за контакт за всички, които са засегнати. Постоянно се получава информация от клоновете на "Томас Кук" във Франция, Полша, Германия. "Некерман" в Полша, които са филиал на "Томас Кук", от днес също са спрели да оперират. Компанията "Кондор" на "Томас Кук" продължава работа засега.

Кризата ще повлияе не само на този летен сезон, но вероятно ще бъде компрометиран и следващият.

„Прведохме среща с посланик Ема Хопкинс и с представителите на българския туристически сектор у нас: основно хотелиери, туроператори, които работят с „Томас Кук“ и с представителя на „Томас Кук“ за България, представители на Комисията за защита на потребителите във връзка с обявения фалит от „Томас Кук“ Великобритания. Вчера ви информирах и тук искам да благодаря за изключително много за съдействието на Британското посолство и лично на посланик Ема Хопкинс.

Какви ще бъдат следващите стъпки по отношение на британските туристи, които с в България по линия на „Томас Кук“? След днешната среща стана ясно, че са необходими стъпки по отношение на всички останали туристи, които са в България“, каза Ангелкова. По думите й техният брой е 5940 от всички пазари, които са ключови за България: Полша, Скандинавия, Белгия, Франция. „Сигурно пропускам някои от тези пазари. Както информирах и вчера изключително важно е да следим какво се случва с дъщерните компании с „Томас Кук“, за да не станем свидетели на ефекта на доминото и всички туристи, които са пристигнали чрез дъщерните компании, също да бъдат пряко засегнати“, посочи още министърът. Тя поясни, че има информация, че компаниите на „Томас Кук“ в Германия, във Франция и в Русия са обявили, че са в стабилно състояние и имат самостоятелно управление.

„Продължават разговорите с правителствата на съответните държави, така че да продължат да извършват своята дейност“, обясни министър Ангелкова. „Авиокомпанията на „Томас Кук“ продължава да изпълнява своята дейност“, допълни още министърът.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това