Вход
София
Времето в София 14 o C

ГОРЕЩА ТЕМА: Яра Бубнова наглее след пира в Националната галерия - разгулният коктейл бил лакмус на изложбата

ГОРЕЩА ТЕМА: Яра Бубнова наглее след пира в Националната галерия - разгулният коктейл бил лакмус на изложбата

на 27.11.2018
45482
30
ГОРЕЩА ТЕМА: Яра Бубнова наглее след пира в Националната галерия - разгулният коктейл бил лакмус на изложбата
Автор: ПИК
27.11.2018
30
45482

Изложбата е неделима от коктейла, той е лакмус, засилваща форма, изложбата остана назад. Ода Жон го направи по един директен начин. Така коментира по Нова телевизия разгулния пир в Националната художествена галерия директорката Яра Бубнова, за който първо ПИК съобщи (Вижте в още по темата).

Репортажът в сутрешния блок на телевизията пък беше повече от откровено дискусионен, защото защити плюскането на луканки и салами в бившия царски дворец.

"Тела има и мъжки и женски, интригата е от страна на Ода Жон. Тя се опита да интерпретира и постави своите гости в това. Посланието, което има в живописта на Ода Жон, опаковайки в най-различни начини, тя се опита да провокира хората с този шокиращ начин", продължи да обяснява Бубнова.

"Този, който не е видял изложбата, надали ще може да я разбере", позволи си да нападне обикновения зрител тя.

"Жал ми е, той не е добре информиран, художничката е известна", коментира острото изказване на Вежди Рашидов директорката на галерията. 

"Тя работи в метофоричния сюрреализъм, това беше провокация и художествен акт. Залата ни е специална за коктейли, пресконференции, други събития", пък заяви кураторката на изложбата.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(30)
1
неее няма такава наглост
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
За мен е грозно и неестетично.Какво е това изкуство с тези препратки към телеса обкичени с луканки?Повече отвращение и гняв изпитвам! Кой би поставил картина на Ода в жилището си ? Кой ще си причини това? Колко картини са откупени?
4
Какъв коктейл е това ?! Върху нещо , подобаващо женско тяло с погача за кратуна , намятани като прани гащи шайби мортадела и шунка ?
5
Ние, писачите по форумите сме платили 214 000 лева. Министърът да уволни директорката на Галерията. Питека да уволни министъра. А ние много скоро ще уволним Питека. Тези пари не можем да си ги върнем, те вече са изcpaни вчера сутринта. Има сведения , че Лозанов и съпругата му най дълго са cpaли, което означава , че най много са яли.
6
За тази "шефка" на музея , най-доброто решение на министъра трябва да бъде - дисциплинарно уволнение, без право да заема подобна длъжност поне 10 год.!!!!!
7
Интелектуален цинизъм.В тази сграда съхраняваща част от историята на България да се мятат луканки и пържоли - жалко за българката Ода Жон и още по българката Бубнова . Защо ли се подиграха-дори и гостите .
8
Може би Ота Жон има някакви, хм, отклонения, може би. ...Да се омъжиш за 30 години по- възрастен мъж, па бил той и най- известният немски художник, е меко казано странно... Та по този повод не намирам за странни от нейна гледна точка творбите й, които, по мое скромно мнение, биха могли да участват като декор във филм на ужасите. Но да представяш публично творби, в които по мнение на самата авторка, представят жената като парче месо, дали това не са лични впечатления. ..След това, което видях в интернетпространството, няма да отида на изложбата й, па била тя и НЦГ.
9
Пик отклонявате вниманието. Защо нито дума за скандала с министър горанов и дриги видни гербери. ПИК ПОДЛОГИ НА ГЕРБ.
10
номер 9 да не сте Гей
11
Тази само като и видиш физиономията ще ти стане ясно какъв субект е и какво общо има с културата. СРАМ. НЕ НА ПЛЮСКАЛИ СЕ. ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО ДА СЕ НАПЛЮСКАТ И ТО КЪДЕ - В ГАЛЕРИЯТА
12
Какво съвременно,метафорично,сюрреалистично изкуство е това? Колко известен художник е тази жена Ода Жон.Това е зомбиран,ненормален елемент със сбъркан начин на мислене. Нека се разбере,дали въпросната галерия с изложеното “изкуство” е платено от курсторката,защото там няма никакво посещение.Това е един акт на либерастката,разложителна политика на соросистките елементи.
13
Какво съвременно,метафорично,сюрреалистично изкуство е това? Колко известен художник е тази жена Ода Жон.Това е зомбиран,ненормален елемент със сбъркан начин на мислене. Нека се разбере,дали въпросната галерия с изложеното “изкуство” е платено от кураторката,защото там няма никакво посещение.Това е един акт на либерастката,разложителна политика на соросистките елементи.
14
отговор на коментар
9Bb:Я кажи какъв е скандала с Горанов че не разбрах?Не те ли интерисува скандала с колите на семейството на президента.В триколката може да е твой близък.А Горанов дори и да си плаща може да си го позволи.
15
Уважаеми потребителю, вчера на два пъти публикувахме статии по въпросът който ви притеснява. Сезирали сме третата свиня. Но говорителката на третата свиня ни уведоми, че другите две свине са имали против разследването на Горанов, тъй като той бил ковчежник на кочината. И така не можело. Вероятно сте прихванали новината, където първата свиня от Брюксел поиска Горанов да даде обяснение по случай, тъй като вече бил пълнолетен. Но това беше само една закачка от страна на първата свиня за такива наивници като тебе. За да попречим на това да сте щастлив, ще ви кажем , че освен Горанов има още двама министри , които живеят в жилища за без пари в продължение на години.
16
Събрали се комунистическите гниди да плюскат.Кой от кого по-грозен и изкривен.Пиене и ядене до насиране.
17
Това "изкуство" е само бледа сянка на изкуството да си раздадеш едни премии от по 3000 лв на калпак невършещ никаква съществена работа. И наглостта да си защитиш тезата пред бедния , според Бойко , български народ. Справка : премии и бонуси в хакнати държавни учреждения и съдебно-ВЛАСТ-ващи неработещи огани. Иначе на ЧАСТ от пенсионерите по 40 лв. - благодаря Горанчо, Бойко, прегръдки и целувки. Е за това ходите с охрана до един всички.
18
Не сме провокирани а отвратени!Към "изложбата" тази "художничка" е трябвало да раздаде пликчета за повръщане.Някои хора не са обикновени зрители а са професионално ограмотени !!!Независимо дали е известна или не това на масата е отблъскващо и бездарно,Добре че снимката на излагацията не може да предаде миризмата на салами примесена с алкохолни изпарения и мляскането на участващите в перформанса! а маймуната позволила тази "изложба"трябва да бъде натирена!
19
Бубнова и Гого Лозанов надминаха по наглост даже и сем. Радеви !!! Да - прости сме ( ще им се ) и не разбираме свръх интелектуалния "пърформанс" на нашенската геронто и некрофилка Ода Жон ( типично българско име за псевдоним ,нали ) и поради тази причина НСТОЯВАМЕ ЗА НЕЗАБАВНОТО УВОЛНЕНИЕ на Яра Бубнова ( също "истинска българка - без съмнение ) , а ако това не се случи ,ще искаме и уволнението на министър Банов ( все пак - Бубнова е негова креатура ) !!! Всяка гавра ,трябва да има край !!!
20
"елитни" зомбита ,чиято ценностна и естетическа система минават единствено и само през хранопровода ще решават и ще ни налагат канибалско -месарските си концепции за изкуство??Добре,че перформанса не минава на показ и после в тоалетната!
21
"Не ме е срам от министъра на културата,а от културата на министъра".До днес министър Боил Банов трябваше да е вече уволнил тази "културна" директорка на Националната галерия
22
Тази шефка,горката,има визия като Визия-та на БСП!Кой ги назначава такива урунгели, една метачка по улиците изглежда по- добре?
23
Какво значи “Ода Жон е известна”? Да, известна, че се жени за дърт чичко паричко, при това знаейки, че има заболяване, което до няколко години ще го парализира напълно, след като ства публичен скандала с подправения подпис на наследството, си бие камшика за Франция. Ма айде, нямаме нужда ние простите българи от такова деградирало изкуство! Не може галерия, в която се съхраняват творби от нацуоналната памет на България, да се правят такива простотии! Що не всеме Одето да им направи едно плюскане в Лувъра, ей така, да ги провокира малко? Щото ще я изхвърлят като бълхясал котарак!
24
Жив канибaлизъм- яра няма мярЖив канибaлизъм- яра няма мяра...
25
Госпожо и ние разбираме от сюрреализъм и експресионизъм и от изразните средства, с които се борави, както и от подобни инсталации.И ние разбираме от посланията на т.н. модерно изкуство.Въпросът е, че не винаги пърформанс в художествена галерия се явява изкуство, особено когато посланието е представено по този начин - покриващ се с последващо голямо плюскане от същите тези хора. Партита са правени и в много световни галерии, но те винаги са се случвали със съответната изисканост, а не с подредени около софра, апетитно облизващи се особи, имащи себе си за елит.
26
Предлагам ,другия път да обсипят масата с говна и да плюскат до пръсване ! Това е то пърформанс!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
ПИК, първо се запознай с тоя де ашладисва госпожата и ако ти стиска продължавай с темата.
29
С В И Н И !!! И толкова.
30
Боже мой, в тая държава наистина е бъкано със слепи дебили! Не проумяхте ли, че това е сатанински ритуален канибализъм. Вместо целодневно да гледате порно, поровете малко из мрежата и вижте вековните оргии на черната аристокрация. Ако някои от дебелогъзите чревоугодници около масите не са били наясно поради слабоумие, то организаторите няма как да не са били в час. Боже пази България!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 11605
архив

Щастие - това е, когато имаш до себе си човек, по-интересен от интернет...

няма нови новини
Днес: 317
hot
най-четени новини в момента
сега
2060
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Избраха Урсула - първата жена председател на Европейската комисия
x
ФЕНОМЕН: Слънцето, Земята и Луната правят линия
x